Headlines
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013
από τον Bavouras

Κλείνουν οι Σχολές ΤΕΙ στα Τρίκαλα

Αντιδράσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα έφερε η τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά» στο ΤΕΙ Λάρισας, ενώ η νέα απόφαση – έκπληξη, που προκάλεσε αιφνιδιασμό στη Λάρισα, έχει να κάνει με την κατάργηση των τμημάτων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Ζωικής Παραγωγής, που εδρεύουν στη Λάρισα.
Το ΤΕΙ θα μείνει κλειστό αύριο Τετάρτη, καθώς τόσο οι φοιτητές, όσο και οι καθηγητές και το προσωπικό του ΤΕΙ θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους και τον τρόπο της διαμαρτυρίας τους.
Σύμφωνα με τη νέα πρόταση του υπουργείου Παιδείας, η Λάρισα κρατά την Πληροφορική, αλλά χάνει τρία άλλα τμήματα το 2018. Τα Τρίκαλα χάνουν τα δύο τμήματα που είχαν και η Καρδίτσα χάνει τελικά το τμήμα Δασοπονίας.
Συγκεκριμένα, η τελική πρόταση του υπουργείου είναι η εξής:
«Προτείνεται η μετονομασία του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ σε «ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» με την ακόλουθη δομή Σχολών και Τμημάτων:
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
TMHMA ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις 1. Διοίκηση
Επιχειρήσεων, 2. Μάρκετινγκ, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, 4. Διοίκηση Έργων
TMHMA ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
TMHMA ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
TMHMA ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
TMHMA ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ με κατευθύνσεις: 1. Φυτικής Παραγωγής και 2. Ζωικής Παραγωγής, 3. Αγροτικής Οικονομίας
TMHMA ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ
TMHMA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
TMHMA ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
TMHMA ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
TMHMA ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ
TMHMA ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ με κατευθύνσεις: 1. Δομοστατικών Έργων, 2. Συγκοινωνιακών Έργων και 3. Υδραυλικών Έργων
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ με κατευθύνσεις: 1. Μηχανικοί Δικτύων, 2. Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και 3. Μηχανικοί Λογισμικού
Α. Ως προς συγχωνεύσεις Τμημάτων στο Ίδρυμα προτείνονται οι ακόλουθες περιπτώσεις:
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 738 και επωνυμία ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ) του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 451 και επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ με κατευθύνσεις: 1. Δομοστατικών Έργων, 2. Συγκοινωνιακών Έργων και 3.Υδραυλικών Έργων του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΛΑΡΙΣΑ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 456 και επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ) του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 451 και επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ με κατευθύνσεις: 1. Δομοστατικών Έργων, 2. Συγκοινωνιακών Έργων και 3.Υδραυλικών Έργων του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΛΑΡΙΣΑ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 723 και επωνυμία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ μετονομάζεται σε ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ με κατευθύνσεις 1. Μηχανικοί Δικτύων, 2. Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και 3. Μηχανικοί Λογισμικού του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΛΑΡΙΣΑ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 522 και επωνυμία ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ μετονομάζεται σε ΣΧΕΔΙΑΜΣΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΚΑΡΔΙΤΣΑ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 565 και επωνυμία ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ μετονομάζεται σε ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΛΑΡΙΣΑ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 591 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 582 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις 1.Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Μάρκετινγκ, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και 4. Διοίκηση Έργων του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΛΑΡΙΣΑ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 609 και επωνυμία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 582 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις 1.Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Μάρκετινγκ, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και 4. Διοίκηση Έργων του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΛΑΡΙΣΑ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 541 και επωνυμία ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 533 και επωνυμία ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ και συγκροτούν νέο τμήμα ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ με κατευθύνσεις 1. Φυτική Παραγωγή, 2. Ζωική Παραγωγή και 3. Αγροτική Οικονομία του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΛΑΡΙΣΑ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 545 και επωνυμία ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΛΑΡΙΣΑ) του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ καταργείται την 31η Οκτωβρίου 2018, με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών.
Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 533 και επωνυμία ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ το οποίο ορίζεται ως καθολικός διάδοχος καθώς και τα μέλη ΔΕΠ θα μεταφέρονται με απόφαση του Ιδρύματος σε ένα από τα ακόλουθα τμήματα με κωδικούς μηχανογραφικού δελτίου του αυτού Ιδρύματος: 533 ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, 467 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 553 και επωνυμία ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ(ΚΑΡΔΙΤΣΑ) του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 551 και επωνυμία ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ) του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ και συγκροτούν νέο τμήμα με επωνυμία ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 467 και επωνυμία ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ καταργείται την 31 η Οκτωβρίου 2018, με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται καθώς και τα μέλη ΔΕΠ θα μεταφέρονται στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 479 και επωνυμία ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με έδρα τη ΧΑΛΚΙΔΑ.
- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 489 και επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ καταργείται την 31 η Οκτωβρίου 2018, με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται καθώς και τα μέλη ΔΕΠ θα μεταφέρονται στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 489 και επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με έδρα τη ΧΑΛΚΙΔΑ.
- Τα τμήματα με κωδικούς 2022 & 2023 και επωνυμία ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ αντίστοιχα του ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ καταργούνται. Το πάσης φύσεως προσωπικό κατανέμεται με απόφαση του Ιδρύματος».

Αντιδράσεις στα Τρίκαλα για τα δύο τμήματα
Δεν φαίνεται τελικά να έπιασαν τόπο οι πιέσεις των πολιτικών και των φορέων του νομού για την παραμονή των δύο ΤΕΙ (Πολιτικών Δομικών Έργων, Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων) στην πόλη των Τρικάλων.
Τα δύο τμήματα των Τρικάλων μετά από αυτή την εξέλιξη είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να παραμείνουν στην πόλη, αφού οι άνωθεν πιέσεις που ασκήθηκαν στον υπουργό Παιδείας (ακόμα και από τον Τρικαλινό πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κούβελη) δεν ελήφθησαν υπόψη.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Τρικαλινός βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Ταμήλος σε δηλώσεις του στην «Ενημέρωση» τόνισε πως δεν είναι διατεθειμένος να ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο που θα φέρνει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσφορία του για την εξέλιξη.
Όσον αφορά το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, σύμφωνα με το σχέδιο θα έχει 22 μέλη ως Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό.
Κώστας Αγοραστός: «Αξιολόγηση χωρίς κριτήρια»
Σχετικά με τις τελικές προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά», που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έχουμε τονίσει και κατά το παρελθόν ότι το ΤΕΙ Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για την περιοχή μας, με πολύπλευρη δράση και μετρήσιμα αποτελέσματα. Οι τελικές αποφάσεις του Υπουργείου είναι ενάντια στα κριτήρια που το ίδιο έθεσε. Με αυτές επιχειρείται συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΤΕΙ Θεσσαλίας τη στιγμή, που βρίσκεται σύμφωνα με τη διεθνή αξιολόγηση, στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης. Μεταφέρονται και καταργούνται τμήματα τα οποία διαθέτουν επαρκή μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικό προσωπικό. Υπάρχουν υποδομές κτηρίων και εξοπλισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Το ΤΕΙ συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα και υπάρχουν σε εξέλιξη διαγωνισμοί για εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ. Είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις αποφάσεις γιατί είναι άδικες και διότι η αναπαραγωγή του ιδίου συστήματος σε χαμηλό επίπεδο, αναπαράγει και τις παθογένειες αυτές, που συντηρούν και βαθαίνουν την κρίση».ΠΗΓΗ:www.thessalianews.g

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 10:10 π.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Κλείνουν οι Σχολές ΤΕΙ στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ