Headlines
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013
από τον CR

Τρίκαλα - Προκήρυξη του Προγράμματος «Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης

Στην Προκήρυξη της Δράσης «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεµατικό Απροβλέπτων», προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της γυναικείας απασχόλησης µέσω της δηµιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας και αφορά τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιόνιων Νήσων, Πελοποννήσου, Κρήτης.

Στο πλάισιο του προγράμματος ενισχύονται οι παρακάτω δύο Υποδράσεις:

ΥΠΟ∆ΡΑΣΗ 1

Ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας για γυναίκες 18-35 ετών.

ΥΠΟ∆ΡΑΣΗ 2

Ολοκληρωµένη παρέµβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης µέσω ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας για γυναίκες 36-64 ετών.

Δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται γυναίκες που είναι:

'Ανεργες (έχουν δελτίο ανεργίας)

Απολυµένες κατά την τελευταία τριετία

Επιχειρηµατίες που έκλεισαν την επιχείρησή τους την τελευταία τριετία

Απειλούµενες από ανεργία (εργαζόµενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας)

Απειλούµενες από ανεργία (εργαζόµενες σε επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99)

Αυτοαπασχολούµενες ασφαλισμένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς με εισόδημα χαμηλότερο από το εισοδηματικό όριο φτώχειας

Στις Επιλέξιµες Δαπάνες των επιχειρηµατικών σχεδίων εντάσσονται:

Λειτουργικές δαπάνες επιχείρησης (ενοίκια, λογαριασµοί ∆ΕΚΟ, δαπάνες ίδρυσης,δαπάνες παροχής υπηρεσιών νοµικής και λογιστικής υποστήριξης, έξοδα προβολής κλπ.)

Ασφαλιστικές εισφορές του επιχειρηµατία (στον κύριο φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης)

∆απάνη παροχής υπηρεσιών συµβούλου για την σύνταξη και παρακολούθηση επιχειρηµατικού σχεδίου

∆απάνες για την παροχή υπηρεσιών mentoring / coaching από συµβούλους µε σκοπό την υποστήριξη των ωφελούµενων στην ανάπτυξη της επιχειρηµατικής ιδέας και την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για διάστηµα έξι (6) µηνών από την έναρξη της επιχειρηµατικής δραστηριότητας

∆απάνες κατάρτισης του δικαιούχου επιχειρηµατία ή / και του νεοπροσλαµβανόµενου (ανέργου / άνεργης ή απειλούµενου / -ης από ανεργία) σε πιστοποιηµένο φορέα επαγγελµατικής κατάρτισης

Ετήσιο µισθολογικό κόστος (συµπεριλαµβανοµένων των ασφαλιστικών εισφορών) που θα προκύψει από τη δηµιουργία νέας θέσης εργασίας μέχρι του ποσού των €12.000,00

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από 1/9/2012.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται επενδυτικά σχέδια από €10.000,00 έως €20.000,00, με το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης να ανέρχεται στο 100% του συνολικού προϋπολογισμού.

Σε περίπτωση που στο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνεται και η δημιουργία νέας/ων θέσης/εων εργασίας, ο ανωτέρω προϋπολογισμός προσαυξάνεται με τη χορήγηση χρηματικού ποσού (επιχορήγηση) μέχρι €12.000,00 για την κάλυψη του ετήσιου μισθολογικού κόστους (1 ΕΜΕ).

Η περίοδος υποβολής των επενδυτικών σχεδίων ορίζεται από τις από 1/3/2013 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τις 29/3/2013. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε µε τον ΕΦΕΠΑΕ και τους εταίρους του στα τηλέφωνα 210-6985210 και το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥ∆ ΕΠΑΕ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΕΔΕΠ - 2421076894

Τρικαλινά νέα
από CR στις 8:33 μ.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Τρίκαλα - Προκήρυξη του Προγράμματος «Ολοκληρωµένη παρέµβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης "

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ