Headlines
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013
από τον CR

Πρόστιμο 561 εκατ. στη Microsoft απο την Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε τελικά στο ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει η Microsoft σαν αποζημίωση για την αποτυχία της να δώσει περισσότερες επιλογές στους χρήστες της για την πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε αγγίζει τα 561 εκατομμύρια ευρώ, με τα συνολικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη Microsoft από τις ευρωπαϊκές αντιμονοπωλιακές αρχές να αγγίζουν τα 2,26 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, το 2009 η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε και πάλι απειλήσει τη Microsoft, με πρόστιμο που άγγιζε τα 860 εκατομμύρια ευρώ και την υπόσχεση από την εταιρία να δώσει περισσότερες επιλογές στους χρήστες των Wιndows, όσον αφορά τα προγράμματα πλοήγησης.

Η εταιρία απέτυχε να τηρήσει την υπόσχεση της στο Service Pack 1 των Windows 7, στο διάστημα Μάιος 2011-Ιούλιος 2012, υποστηρίζοντας πως πρόκειται περί λάθους.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Χ. Αλμούνια, όμως δήλωσε πως η αθέτηση της συμφωνίας, από πλευράς Microsoft, ήταν πρωτοφανής, προσθέτοντας πως η επιβολή του προστίμου διασφαλίζει πως θα αποτρέψει οποιαδήποτε εταιρεία από την «πειρασμό», να αθετήσει μια τέτοια υπόσχεση.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Τρικαλινά νέα
από CR στις 2:23 μ.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Πρόστιμο 561 εκατ. στη Microsoft απο την Ε.Ε."

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ