Headlines
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο 23 Μαρτίου 2013
από τον CR

Αποκλεισμένη από το πρωί όλη η περιοχή γύρω από τις φυλακές Τρικάλων-Δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης-Εικόνες της Απόδρασης

 Αστυνομικά οχήματα έχουν φράξει όλους τους δρόμους πρόσβασης και δεν επιτρέπεται σε κανένα από τις πρώτες πρωινές ώρες να πλησιάσει το χώρο των φυλακών.
Ωστόσο μεγάλη κινητικότητα οχημάτων παρατηρείται από το πρωί από αστυνομικές δυνάμεις και κομάντος της ΕΚΑΜ προς τις φυλακές Τρικάλων.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε και η επέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων
που έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
 Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι κατάφεραν να αποδράσουν συνολικά έντεκα βαρυποινίτες!
 Τρεις (3) από τους έντεκα ήδη έχουν συλληφθεί κοντά σε παρακείμενο λόφο των Τρικάλων.
Την ίδια ώρα, άρχισαν να σαρώνουν τη γύρω περιοχή 2 ελικοπτέρα της ΕΛ.ΑΣ. εφοδιασμένα με θερμικές κάμερες, για την αναζήτηση των υπόλοιπων  δραπετών των Φυλακών που παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι.
 
Δηλώσεις υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη

Το νοσοκομείο Τρικάλων και τις φυλακές επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Κ.Καραγκούνη και τον γενικό γραμματέα Μαρ. Σκανδάμη. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο νοσοκομείο συνομίλησε με τους δύο τραυματίες μέλη της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Τρικάλων, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν για το χώρο των φυλακών.
Εκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για τις συνθήκες της επίθεσης, ενώ επισκέφθηκε και τις σκοπιές. Εξερχόμενος των φυλακών, δήλωσε ότι χθες στις φυλακές Τρικάλων εκτελέστηκε ένα άρτιο οργανωμένο σχέδιο. Πρόκειται , πρόσθεσε, για καταδρομική επιχείρηση. Ρίχτηκαν εκατοντάδες σφαιρών, χειροβομβίδες από τις οποίες έσκασαν πέντε, τραυματίστηκαν βαριά, ευτυχώς όμως απέφυγαν τον κίνδυνο κατά της ζωής τους, δύο μέλη της εξωτερικής φρουράς.
Ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο της αστυνομίας καθώς και το αυτοκίνητο της εξωτερικής φρουράς της φυλακής.
Αυτά, συνέχισε ο υπουργός, οργανώθηκαν, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα να αποδράσουν έντεκα κρατούμενοι από τη φυλακή των Τρικάλων από τους οποίους έχουν ήδη συλληφθεί δύο.
Ήλθαμε με τον υφυπουργό τον κ. Καραγκούνη και τον γραμματέα τον κ. Σκανδάμη, τόνισε ακόμα ο κ. Ρουπακιώτης και επισκεφθήκαμε τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο και επικοινωνήσαμε με τον εισαγγελέα, τον διευθυντή και τους άλλους αρμόδιους της φυλακής ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, για να αποτραπεί στο μέλλον μια επιχείρηση όπως αυτή. Ήταν πρωτοφανής η επιχείρηση , τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Μέχρι πριν λίγο ή μέχρι τώρα λέγαμε, να μην φύγει κάποιος από μέσα. Και το λέγαμε γιατί από εκεί προερχόταν ο κίνδυνος. Τώρα, πρέπει να ανασχεδιάσουμε τη φρούρηση των φυλακών, γιατί όπως φαίνεται με τη μορφή που έχει πάρει το οργανωμένο έγκλημα, υπάρχει κίνδυνος, επεμβάσεων από έξω για να βοηθήσουν τους μέσα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για δεύτερη απόπειρα με δύο τραυματίες, με σκοπιές που δεν είναι θωρακισμένες, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι ήδη έχουμε σχεδιάσει και πολύ σύντομα θα καλύψουμε ανάγκες που παρουσιάζει το σύστημα, των φυλακών στη χώρα μας. Μη λησμονείτε, πρόσθεσε, ότι είναι ανάγκες που για την κάλυψή τους απαιτούν ένα χρόνο. Εμείς τον χρόνο αυτό θα τον συντμήσουμε.
Για το αν βρέθηκαν όπλα των κρατουμένων, είπε πως μέχρι τώρα οι έρευνες δεν επιβεβαίωσαν την ύπαρξη όπλων των κρατουμένων μέσα στη φυλακή.
Για τους δύο τραυματίες φρουρούς ανέφερε ότι μιλήσαμε και διατηρούν το κουράγιο τους γιατί κατάλαβαν ότι κρατούν ακριβώς ένα σύστημα που θα πρέπει να ανασχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας του και μέσα και έξω. Ενώ σημείωσε πως έγιναν έρευνες εκεί που κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν. Για το αν θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς οι Τρικαλινοί πολίτες με τους δραπέτες, ανέφερε «απολύτως».

Σήμερα, συμπλήρωσε, το έγκλημα έχει πάρει διαστάσεις και έχει αλλάξει μορφή.

Όσον αφορά τους δραπέτες, υπογράμμισε ακόμα ότι μας έχουν ενημερώσει οι υπεύθυνοι της αστυνομίας ότι συνεχίζουν τις έρευνες και πιστεύουμε, διαπίστωσε ο ίδιος, ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Τέλος ανέφερε, όσον αφορά τα αλεξίσφαιρα γιλέκια, πρόκειται για άμεσες ανάγκες οι οποίες θα καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Εικόνες Της Απόδρασης










Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

    Συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία δύο (2) από τους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, οι οποίοι απέδρασαν χθες περίπου στις 20:30 το βράδυ.
    Στα χέρια της ΕΛΑΣ 2 δραπέτες - Νέα απόδραση σχεδίαζε ο Βλαστός

    Οι δραπέτες εντοπίστηκαν από δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας σε δασική περιοχή, σε απόσταση περίπου (4) με (5) χιλιομέτρων από το Κατάστημα Κράτησης, στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι.

    Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της χθεσινής ένοπλης επίθεσης στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Συνδράμουν Ομάδες Πρόληψης - Καταστολής Εγκλημάτων, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, της Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και σκύλοι ανίχνευσης και δυο (2) ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.
    Στα χέρια της ΕΛΑΣ 2 δραπέτες - Νέα απόδραση σχεδίαζε ο Βλαστός

    Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν αντικείμενα, που απεικονίζονται σε φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους. Επίσης, δημοσιοποιούμε φωτογραφίες από τα κομμένα, με λάμα, κάγκελα κελιού, από το οποίο εξήλθαν οι κρατούμενοι σε εσωτερικό περίβολο της φυλακής, καθώς και υαλοπίνακες φυλακίου, διάτρητοι από βολίδες.

    Στο πλαίσιο των ερευνών στους χώρους της φυλακής, στο κελί του κρατούμενου Βλαστού Παναγιώτη βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια.

    Το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμμένο.
    Στα χέρια της ΕΛΑΣ 2 δραπέτες - Νέα απόδραση σχεδίαζε ο Βλαστός

    Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και οι Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης.

Τρικαλινά νέα
από CR στις 6:31 μ.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Αποκλεισμένη από το πρωί όλη η περιοχή γύρω από τις φυλακές Τρικάλων-Δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης-Εικόνες της Απόδρασης "

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ