Headlines
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη 19 Μαρτίου 2013
από τον Bavouras

Νέο Σκάνδαλο στα Τρίκαλα

4 κεντρικά καταστήματα του δήμου Τρικκαίων αξίας πάνω 2.000.000 εκατ. ευρώ βγαίνουν σε πλειστηριασμό για οφειλή του δήμου προς εργολάβο 45.000 ευρώ

 Τα 4 κεντρικά καταστήματα του Δήμου Τρικκαίων τα οποία προέρχονται από δωρεές Τρικαλινών πολιτών βγαίνουν στο σφυρί προκειμένου να πληρωθεί Τρικαλινός εργολάβος του οποίου οι οφειλές του Δήμου Τρικαίων τον οδήγησαν στη διεκδίκηση τους, μέσω δικαστικής οδού.
 Οι οφειλές του Δήμου προς τον εργολάβο ανέρχονται σε 45.000 ευρώ οι οποίες με τα δικαστικά έξοδα ανήλθαν στο ποσό των 60.000 ευρώ.
Η διαδικασία του πλειστηριασμού των 4 κεντρικών καταστημάτων ορίστηκε για την Τετάρτη 17 Απριλίου και προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, 15 ημέρες πριν να δημοσιευτεί το πρόγραμμα πλειστηριασμού των παραπάνω ακινήτων. Να σημειωθεί ότι η αξία των 4 κεντρικών καταστημάτων αγγίζει το ποσό των 2.000.000.ευρώ.
 Η υπόθεση του πλειστηριασμού αποκτά τη σημασία του σκανδάλου, διότι πρόκειται για ένα μεγάλο Δήμο της κεντρικής θεσσαλίας, ο οποίος εισπράττει και διαχειρίζεται πολλά έσοδα από παροχές (ΔΕΥΑΤ-κ.α.), αλλά και από  χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν ακόμη οι δήμοι της Ελλάδας από την Κεντρική Διοίκηση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο δήμος Τρικκαίων είναι ανάμεσα στους  δήμους που έχουν επίσης υπερχρεωθεί με υπέρογκο δανεισμό από τράπεζες από την προηγούμενη δημοτική Αρχή που ηγείτο ο νυν βουλευτής της ΝΔ Μ. Ταμήλος και κανείς δεν ξέρει το πώς ο Δήμος Τρικκαίων θα μπορέσει να εξυπηρετήσει αυτά τα δάνεια τη στιγμή που δεν μπορεί να πληρώσει μια οφειλη ενός εργολάβου που ανέρχεται στο ποσό των 45.000.
Η υπόθεση αποκτά επίσης τη σημασία του σκανδάλου διότι αυτή τη στιγμή η νυν Δημοτική αρχή της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ που ηγείται του δήμου Τρικκαίων αναμορφώνει συχνά τον προϋπολογισμό του Δήμου με απαιτήσεις οι οποίες κατατίθενται εν παρόδο χρόνο χωρίς να έχουν προβληθεί από την αρχή της κατάθεσης του προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται συνεχώς ο προυπολογισμός τη στιγμή μάλιστα που ο δήμος Τρικκαίων τελεί σχεδόν υπό καθεστώς χρεοκοπίας.
 Πρόσφατα μάλιστα αποφάσισε να αναμορφωθεί και πάλι ο προυπολογισμός με διάφορα ποσά σε ορισμένες υπηρεσίες του δήμου που προσφέρουν διάφορες κοινωνικές παροχές προκειμένου να συνεχιστεί  η λειτουργία τους και μπροστά σ΄αυτή την αδυναμία του δήμου Τρικκαίων να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υπηρεσίες προς τους πολίτες με απανωτές αποφάσεις κυρίως της πλειοψηφίας του Δήμου Τρικκαίων παραχωρεί εντελώς δωρεάν πολλά ακίνητα, καταστήματα, οικόπεδα, χωράφια, ιδιοκτησίας του Δήμου Τρικκαίων σε διάφορους φορείς και εταιρίες χωρίς να εισπράττει ούτε ένα(1) ευρώ.
Αποκτά επίσης τη σημασία του σκανδάλου, πληροφορίες και φήμες οι οποίες λένε ότι το καθεστώς του υπέρογκου δανεισμού και των μεγάλων οφειλών του δήμου Τρικκαίων και η αδυναμία μη εξυπηρέτησής τους έχει ως τελικό σκοπό, μεγάλα ακίνητα του δήμου, φιλέτα πραγματικά στο κέντρο των Τρικάλων και εκτάσεις χρυσορυχείο πέριξ της πόλης και όχι μόνο να περιέλθουν σε χέρια χρυσοκάνθαρων και παραγόντων, οι οποίοι βρίσκονται πέριξ των δήμων με διάφορες ιδιότητες, (πολιτικές, υπηρεσιακές, οικονομικές)και  με διάφορες αφανείς εταιρίες κινούνται, σε πολλά επίπεδα επηρεασμού των τελικών αποφάσεων, προς απόκτηση τους και μάλιστα σε πολύ εξευτελιστικές τιμές.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 11:54 π.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Νέο Σκάνδαλο στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ