Headlines
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013
από τον Bavouras

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Τρικκαίων

  Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Θεόδωρος Σπανος καλούν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να πάρουν μέρος στις "Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές", όπου μπορούν να πάρουν μέρος τα σχολικά τμήματα των σχολείων του Δήμου Τρικκαίων.
Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, αποτελεί μη κερδοσκοπικό φορέα εγκεκριμένο από την Ελληνική Πολιτεία (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) με σκοπό την οργάνωση και προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα.
Βασική συνιστώσα των Προγραμμάτων που εφαρμόζει το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών.
Στο πλαίσιο αυτό, για την περίοδο 28 Φεβρουαρίου 2013 έως 19 Απριλίου 2013 η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ διοργανώνει:
    "Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές" Δήμων όλης της χώρας

Υπό την αιγίδα της Α.E του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια.

Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών, διοργανώνει τις

«Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές»

από 28 Φλεβάρη 2013, ως 19 Απριλίου 2013,

σε 2.224 σχολικές μονάδες, σε 19 Δήμους σε όλη την Ελλάδα, με πληθυσμό 2.489.092 κατοίκους, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων με την διαδικασία της ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ανά σχολικό τμήμα), προσκαλούνται να ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και να κερδίσουν πλούσια δώρα ( Netbook, ποδήλατα, ΜP4 και MP3 player), ως επιβράβευση της ενεργούς συμμετοχής τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, ενώ στην προηγούμενη, κατά τη διάρκεια ενός μήνα οι μαθητές ανακύκλωσαν 4.631.852 συσκευασίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές», τελούν υπό την Αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το μήνυμα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τελετή βράβευσης μαθητών από όλη την Ελλάδα στον προηγούμενο διαγωνισμό, ήταν μια ακόμα επιβράβευση στους μαθητές , προτρέποντάς τους να κάνουν την ανακύκλωση, καθημερινή τους πρακτική.
«Πρωτοβουλίες όπως οι Μεγάλες Γιορτές της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συμβάλλουν στην κινητοποίηση των παιδιών και την ενεργό συμμετοχή τους στο σημαντικό αλλά και αναγκαίο έργο της ανακύκλωσης.
Η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες , με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας , προκειμένου να μάθουμε να ζούμε με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον , στα πλαίσια μιας φιλοσοφίας που αν γίνει τρόπος ζωής μόνο επωφελής μπορεί να είναι.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, τους νικητές και τους διοργανωτές με την ευχή να υπάρξουν και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις με την ίδια επιτυχία.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»

    Πιο συγκεκριμένα:«Μεγάλες γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές» Δήμων όλης της χώρας

- Οι Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης απευθύνονται στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων όλης της χώρας, στους οποίους εφαρμόζεται η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, μεταξύ των οποίων είναι και οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Τρικκαίων.
Οι Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης περιλαμβάνουν "Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης" για τα σχολικά τμήματα.
Εν προκειμένω, οι μαθητές των σχολειών στο Δήμο Τρικκαίων θα επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργεί στα όρια του Δήμου Τρικκαίων,
Από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών, κάθε φορά που θα επιστρέφεται 1 συακευασία, θα εκτυπώνεται αυτόματα προς τους μαθητές το κουπόνι του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης.
Τα σχολικά τμήματα που θα συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμέτοχη στη διαδικασία της ανακύκλωσης), θα κερδίσουν τα μεγάλα δώρα - έπαθλα που έχουν οριστεί, με στόχο την προσέλκυση των μαθητών για τη συμμέτοχη στη διαδικασία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Τα ΔΩΡΑ - ΕΠΑΘΛΑ που θα δοθούν στα πρωτεύοντα σχολικά τμήματα στο Δήμο Τρικκαίων είναι:
❖ 1ο Δώρο - Έπαθλο: Ένα ποδήλατo, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη μεγαλύτερη συμμετοχή
❖ 2ο Δώρο - Έπαθλο: Ένα MP4 music player, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή
❖ 3ο Δώρο - Έπαθλο: Ένα MP3 music player, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή
Στις 22 Απριλίου 2013, θα γίνει η Ανακήρυξη των σχολικών τμημάτων που θα έχουν πρωτεύσει.
Σημειώνεται ότι σε όλους του μαθητές θα σταλεί ειδικό ενημερωτικό υλικό καθώς και οι όροι του Διαγωνισμού.
Λαμβάνοντας υπόψη την εγνωσμένη ευαισθησία σας για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών και το ειλικρινές σας ενδιαφέρον για τη νέα γενιά της πατρίδας μας, με την ΠΑΡΟΥΣΑ σας προτείνουμε τη συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στο εν λόγω Πρόγραμμα που τςλεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Κάρολου Παπούλια και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 2:38 μ.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Τρικκαίων"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ