Headlines
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013
από τον Bavouras

Έντονη ανησυχία των Τρικαλινών για αύξηση των τελών καθαριότητας και ύδρευσης

Τα οικονομικά του Δήμου Τρικκαίων πάνε από καιρό τώρα από το κακό στο χειρότερο. Η αδυναμία του δήμου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες πληρωμές μήνα με μήνα γίνεται όλο και πιο έντονη.
Οι ληξιπρόθεσμες πληρωμές προς εργολάβους και άλλους επαγγελματίες της πόλης έχουν φτάσει σε επίπεδο καθημερινών προστριβών και συχνών δικαστικών αγωγών και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το δημοσιονομικό έλλειμμα του Δήμου.
 Άλλη δανειοδότηση επίσης δεν είναι πια εφικτή και μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ο Δήμος Τρικκαίων να περιορίσει στο ελάχιστο το κόστος λειτουργίας του.
Με περικοπή των υψηλόβαθμων μισθών, των κόστος των κάθε λογής επιτροπών που συνεχίζονται με την ίδια ένταση, των πολυτελών ταξιδιών και πολλών άλλων άσκοπων  εξόδων.
 Τη μείωση του έκτακτου προσωπικού και την κάλυψη των διαφόρων αναγκών του Δήμου με το υπάρχων προσωπικό, το οποίο σε πολλές υπηρεσίες είναι υπεράριθμο και υπερτροφικό.
 Την απαλλαγή του Δήμου από δραστηριότητες και υπηρεσίες οι οποίες είναι πια περιττές και να περιορισθεί στα αναγκαία εφ΄ω ετάχθη να υπηρετεί ο δήμος και με το ανάλογο νοικοκύρεμα  και διαφανή τρόπο.
Ανταυτού σύμφωνα με έγκυρες πηγές την κακοδιαχείριση τόσων χρόνων του δήμου Τρικκαίων και την υπερχρέωση με υπέρογκα χρέη και δανεικά συζητείται όλο και πιο συχνά εντός των δημοτικών εδράνων να κληθεί να την πληρώσει ο Τρικαλινός δημότης μέσω των τελών Καθαριότητας και Ύδρευσης και μάλιστα η αύξηση να γίνει εντός του καλοκαιριού που οι ανάγκες της ύδρευσης είναι μεγαλύτερες.
 Αν παρθεί ένα τέτοιο μέτρο αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις. Οι  Τρικαλινοί δημότες βρίσκονται στα κάγκελα αυτό το καιρό και μετά τις τελευταίες περικοπές, τις έκτακτες εισφορές, τις νέες φορολογίες, το ψαλίδισμα των μισθών των συντάξεων, ΔΕΗ κ.ά. μια αύξηση των δημοτικών τελών θα τινάξει πολλά νοικοκυριά στο αέρα και λόγω αδυναμίας πληρωμών πολλοί τρικαλινοί δημότες θα μείνουν χωρίς νερό.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 2:16 π.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Έντονη ανησυχία των Τρικαλινών για αύξηση των τελών καθαριότητας και ύδρευσης"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ