Headlines
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013
από τον Bavouras

Το ΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών έρχεται στα Τρίκαλα

Με βάση το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας, όπως διαμορφώθηκε με το σχέδιο «Αθηνά», θα κληθούν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων να επιλέξουν τμήματα. Ο νέος - τελικός χάρτης θεωρείται ευνοϊκός για το ΤΕΙ Θεσσαλίας (Λάρισας).
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο νέος χάρτης θα περιλαμβάνει συνολικά 405 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, έναντι 534 τμημάτων πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».
Ο αριθμός των τμημάτων τα οποία καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν ανέρχονται σε 129 ενώ σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, τίθενται 26 τμήματα. Ένα από τα τμήματα που τίθενται σε μεταβατικότητα είναι και το τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Λάρισας.
Το ΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (κατευθύνσεις 5ου εξαμήνου 1. Δομοστατικοί Μηχανικοί 2. Αρχιτέκτονες Μορφολογίας και Αναστήλωσης), στο οποίο συγχωνεύεται το ΤΕΙ Δομικών Έργων, θα έχει ως έδρα του τα Τρίκαλα, όπως προκύπτει από τη λίστα των 405 Τμημάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Όπως φαίνεται έπιασε τόπο η παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη προς τον υπουργό Παιδαίας Κ. Αρβανιτόπουλο που χαρακτήρισε το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη ως ένα αποφασιστικό βήμα διόρθωσης των παθογενειών με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως φαίνεται, τα τμήματα Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας του ΤΕΙ Λάρισας μένουν στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Αντίθετα, όπως αναμενόταν η Καρδίτσα χάνει το τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ.thessalianews.gr

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 12:53 π.μ.. Στην κατηγορία , , .

0 comments for "Το ΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών έρχεται στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ