Headlines
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013
από τον Bavouras

Συνταγή για να ξεχάσετε την Κρίση

Μια ευχάριστη συνταγή για τι μέρες που είναι φορτισμένες με έντονη ανησυχία είναι ένα γεύμα βραδινό ή πρωινό το οποίο μπορείτε να το απολαύσετε με παραδοσιακές αφροδισιακές πίτες, χωριάτικα γλυκίσματα από φουντούκια, διαφόρων ειδών, ελιές, και είδη ελληνικών τυριών, σπιτικά γλυκά (όπως πάστα φλώρα με μαρμελάδα από σύκα παραγωγής μας, σπιτικό κέικ, μηλόπιτα κτλ).
 Η μπανάνα είναι ακόμα ένα από τα τόσο αφροδισιακά. Η περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες και κάλιο, βοηθάνε στην αύξηση και την παραγωγή ορμονών και στην καλή λειτουργία του μυϊκού μας συστήματος.

Η σοκολάτα στα αρχαία χρόνια κατείχε τιμητική θέση, αφού την αποκαλούσαν τροφή των Θεών. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλείς αφροδισιακό σε όλο τον κόσμο. Το αφροδισιακό αυτό έχει περιέχει ιχνοστοιχεία τα οποία δίνουν το αίσθημα της ικανοποίησης, περιέχει τα περισσότερα αντιξειδωτικά στοιχεία από κάθε άλλο αφροδισιακό και τρείς από τις βασικότερες ουσίες που βοηθούν την καθιστούν στην κορυφή των προτιμήσεων μας.

Ο μαϊντανός και το σέλινο θεωρούνται αφροδισιακά περισσότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες. Αυτό οφείλεται στα συστατικά που περιέχει το σέλινο, το οποίο απελευθερώνει μία μυρωδιά παρόμοια με τον ανδρικό ιδρώτα που αναστατώνει τις γυναίκες διότι ενεργοποιεί τις υποδοχείς των φερορμόνων τους, ενώ ο μαϊντανός αποτελεί διεγερτικό για τη μήτρα.
Οι περισσότεροι ξηροί καρποί φημίζονται για την αφροδισιακή τους δράση, επειδή περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν στη βελτιώσει της κυκλοφορίας του αίματος και κατά συνέπεια στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας.
Ορισμένοι από τους καρπούς αυτού είναι τα αμύγδαλα, τα οποία είναι σύμβολο της μακροβιότητας, τα καρύδια, οι σπόροι κουκουναριού κ.α. Πιστεύεται ότι το άρωμα των ξηρών καρπών, έχει ερεθιστική δράση και αύξηση του πάθους κυρίως στις γυναίκες. Η επίδραση των ξηρών καρπών στη σεξουαλική μας ζωή, θα γίνει πιο έντονη εάν τους συνδυάσουμε με άλλες τροφές, όπως για παράδειγμα τα καρύδια με το μέλι


Τόσο οι γαρίδες όσο και τα κουκουνάρια είναι πασίγνωστα για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες.

Αν θέλετε να κάνετε πιο «πικάντικη» τη σεξουαλική ζωή σας, δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερο κρόκο (ζαφορά) και τζίνσενγκ στη διατροφή σας, καθώς μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, που μελέτησε όλα τα φυσικά αφροδισιακά, κατέταξε αυτά τα δύο στην κορυφή του σχετικού καταλόγου.
ΚΑΝΕΛΑ Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θεωρείται ότι ενισχύει τη λίμπιντο.

ΜΕΝΤΑ Όπως και η κανέλα, έτσι και η μέντα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει το Μέγα Αλέξανδρο να μην αφήνει τους στρατιώτες του να πίνουν τσάι μέντας πριν από τη μάχη, για να αποφεύγουν την ερωτική διέγερση και την επακόλουθη απώλεια των δυνάμεών τους.
Στα τρόφιμα που έχουν «χριστεί» αφροδισιακά λόγω σχήματος ανήκουν και τα σπαράγγια, τα στρείδια και τα οστρακοειδή. Τα τελευταία, ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι είναι και πολύ πλούσια σε αμινοξέα, αλλά και σε ψευδάργυρο, ο οποίος θεωρείται ενισχυτικός της γονιμότητας.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 4:48 μ.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Συνταγή για να ξεχάσετε την Κρίση"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ