Headlines
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013
από τον Bavouras

Κάτι Τρέχει με τη Λύσσα στα Τρίκαλα

Εσπευσμένα το υπουργείο υγείας έστειλε στην περιοχή της Αγρελιάς ειδικό κλιμάκιο προκειμένου να εμβολιαστούν οι κτηνίατροι οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τα μολυσμένα από λύσσα ζώα.
Παράλληλα το υπουργείο υγείας απέστειλε μεγάλη ποσότητα εμβολίων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αν παραστεί ανάγκη.
Οι κάτοικοι της Αγρελιάς και των παρακείμενων χωριών βρίσκονται ακόμη σε επιφυλακή και εκφράζουν ανησυχίες για το εύρος της διασποράς της λύσσας στην ευρύτερη άγρια περιοχή όπου η πρόσβαση είναι αδύνατη.
 Το πρόβλημα της Λύσσας στην περιοχή Καλαμπάκας και μέχρι τα όρια του νομού Γρεβρενών και Κοζάνης, όλα τα μέχρι τώρα προληπτικά μέτρα, δείχνουν ότι το πρόβλημα της Λύσσας που έχει εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Μακεδονίας και της βόρεια ορεινής Θεσσαλίας είναι πολύ σοβαρό και εκφράζονται φόβοι μήπως πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο επόμενο διάστημα.
 Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η πηγή της Λύσσας η οποία προξενεί τη μετάδοση του ιού και δεν είναι γνωστό πόσα ζώα περιφερόμενα ακόμη έχουν προσβληθεί και μπορούν να επιτεθούν την οποιανδήποτε στιγμή ακόμη και τον άνθρωπο.
Καθίσταται η προσοχή των κατοίκων που ζουν στην επίμαχη περιοχή αλλά και όσοι διαμένουν στην ύπαιθρο χώρα να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν όταν αντιληφθούν την οποιανδήποτε ύποπτη συμπεριφορά κάποιου ζώου.

Τα μέτρα προφύλαξης συνοψίζονται στα εξής:..
Αποφυγή επαφής με άγρια ζώα ή ζώα που δεν γνωρίζετε.
Ειδοποίηση της οικείας διεύθυνσης κτηνιατρικής σε τυχόν εντοπισμό νεκρών ζώων ή ζώων που δείχνουν κατά κοινή αντίληψη άρρωστα.
Σε περίπτωση δαγκώματος από άγριο ή οικόσιτο ζώο θα πρέπει να γίνεται άμεσα καλό πλύσιμο όλων των πληγών με άφθονο νερό και σαπούνι, κατόπιν να εφαρμόζεται αλκοολούχο ή ιωδιούχο αντισηπτικό και να αναζητείται το συντομότερο δυνατόν ιατρική βοήθεια. Για το συμβάν θα πρέπει να ενημερώνεται η οικεία Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Συμμόρφωση με τις τυχόν οδηγίες των κτηνιατρικών υπηρεσιών όσον αφορά στα μέτρα προφύλαξης στα ζώα.
Να μην αφήνεται εκτεθειμένη ζωοτροφή σε εξωτερικούς χώρους και τα απορρίμματα να τίθενται σε κάδους που ασφαλίζονται με κάλυμμα, ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση αδέσποτων ζώων και αγρίων ζώων ειδικά σε αγροτικές και δασικές περιοχές.
Αυστηρός έλεγχος κατά την αγορά κυνηγόσκυλων από το εξωτερικό και ιδιαίτερα από τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 10:54 π.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Κάτι Τρέχει με τη Λύσσα στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ