Headlines
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο 23 Μαρτίου 2013
από τον Bavouras

Ανθρωποκυνηγητό γύρω από τις φυλακές Τρικάλων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα απόπειρα απόδρασης στα Τρίκαλα
Η απόπειρα οφείλεται σε ομάδα Αλβανών κρατουμένων που επιχείρησαν τις πρώτες βραδινές ώρες χθες το βράδυ να αποδράσουν από τις φυλακές Τρικάλων βάσει οργανωμένου σχεδίου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πέντε κρατούμενοι, αλβανικής καταγωγής κατάφεραν και  διέφυγαν από τις φυλακές και αυτή τη στιγμή ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα από χωράφια και γύρω από τις φυλακές των Τρικάλων.
 Η επιχείρηση απόδρασης ξεκίνησε τις πρώτες βραδινές ώρες χθες (8.00 μ.μ.)την ώρα που μια ομάδα 8 κρατουμένων, άγνωστο πώς, έκοψαν με πριόνι τα κάγκελα της εξωτερικής πόρτας που οδηγεί στην ταράτσα της Β' πτέρυγας και από εκεί άγνωστο πώς πήδηξαν έξω πέντε κρατούμενοι και κατευθύνθηκαν προς δύο οχήματα, τα οποία το ένα έβαλε κατά ριπάς με Καλάσνικοφ εναντίον των εξωτερικών φρουρών και το άλλο κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Την ίδια στιγμή το κλειστό φορτηγό που κινήθηκε από την αντίθετη πλευρά των φυλακών άρχισε να βάλει με καταιγιστικές ριπές εναντίων του περιπολικού της αστυνομίας, προσπαθώντας να διευκολύνουν τους κρατούμενους να δραπετεύσουν και εναντίον
 των άλλων δυο φρουρών για αντιπερισπασμό.
Τα διασταυρούμενα πυρά τα οποία ορισμένα ερχόταν από άλλη ομάδα η οποία βρισκόταν κρυμμένη σε κοντινή απόσταση μέσα στα χωράφια και από διαφορετικές κατευθύνσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να αιφνιδιάσουν τους φρουρούς οι οποίοι δεν είχαν ποτέ φανταστεί και μάλιστα λίγες μόνο μέρες μετά την αποτυχημένη απόδραση του βαρυποινίτη Βλαστού ότι θα δεχθούν μια τόσο οργανωμένη επίθεση.
Όπως όλα δείχνουν η οργανωμένη απόπειρα αιφνιδίασε τους φρουρούς και η συχνότητα των πυροβολισμών ήταν τόσο καταιγιστική και από διαφορετικά σημεία που οι αστυνομικοί φρουροί στην αρχή δεν μπόρεσαν να καταλάβουν έγκαιρα ότι πρόκειται για απόπειρα απόδρασης ή για εξέγερση από το εσωτερικό των φυλακών.
Εκείνο που αιφνιδίασε τους φρουρούς και στάθηκε μοιραίο για τους δυο τραυματισμένους φρουρούς ήταν οι πυροβολισμοί που προέρχονταν από την ταράτσα της Β' πτέρυγας όπου τέσσερις οπλισμένοι κρατούμενοι έβαλαν εναντίον των αστυνομικών με πυκνά πυρά. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πώς βρέθηκαν τα όπλα στα χέρια των κρατουμένων.
Εν τω μεταξύ μετά τους πρώτους πυροβολισμούς κατέφθασαν στις φυλακές και άλλες αστυνομικές δυνάμεις από τα Τρίκαλα οι οποίοι στη θέα τους τα δυο φορτηγά αφού κυριολεκτικά γάζωσαν τα περιπολικά κάνοντας κόσκινο το σασί τους τράπηκαν σε φυγή μέσα από δύσβατους χωματένιους γεωργικούς δρόμους που βρίσκονται ανάμεσα στα παρακείμενα χωράφια.
Ως εκ τούτο η καταδίωξης τους ήταν πολύ δύσκολη.
Να σημειωθεί ότι στη περιοχή των φυλακών οι γύρω δρόμοι είναι δύσβατοι και υπάρχουν πολλοί παράδρομοι ανάμεσα στα αγροκτήματα της περιοχής. Οι δράστες γνώριζαν και είχαν μελετήσει καλά την πορεία διαφυγής τους, το χρόνο μετάβασης και την πορεία που θα ακλουθούσαν οι ενισχύσεις των αστυνομικών που έσπευσαν αμέσως μετά το πρώτο σήμα κινδύνου στο πεδίο της μάχης.
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν δυο φρουροί οποίοι μόλις κατάφθασε στο χώρο των φυλακών το πρώτο ασθενοφόρο διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός δέχθηκε πλήγμα στην κοιλιακή χώρα, αλλά η κατάστασή του μέχρι στιγμής δεν εμπνέει καμιά ανησυχία, ο δεύτερος φρουρός είναι ελαφρότερα τραυματισμένος και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Γενικό νοσοκομείο Τρικάλων.
θύμα από τη βροχή των πυροβολισμών θα έπεφτε και ένας 52χρονος θαμώνας καφενείου, που βρίσκεται σε απόσταση από τις φυλακές Τρικάλων από μια σφαίρα που τρύπησε τη τζαμένια βιτρίνα  και σφηνώθηκε στο ταβάνι και σε μικρή απόσταση από τη θέση του θαμώνα.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 2:46 π.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Ανθρωποκυνηγητό γύρω από τις φυλακές Τρικάλων"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ