Headlines
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013
από τον Bavouras

Μετά το "Μύλο των Ξωτικών" έρχεται στα Τρίκαλα "Το Ασκληπιείο των Μαγικών"

Το ρουσφετολογικό μοντέλο που εξασφάλιζε τη διαιώνιση μιας τάξης επαγγελματιών πολιτικών στο επίπεδο των Δήμων, λόγω χρεοκοπίας, έχει πια τελειώσει, και ανταυτού επιχειρείται  μέσω Δημοτικών αναπτυξιακών εταιριών και διαφόρων ΜΚΟ και Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιριών που συστήνονται κατά κόρον και ενίοτε διαπλέκονται μεταξύ τους να διαιωνίσουν μια καταστροφική πολιτική που έχει οδηγήσει πολλούς δήμους και τη Ελλάδα στην Χρεοκοπία

Για παράδειγμα ο υπό χρεοκοπία Δήμος  Τρικκαίων χάρισε πρόσφατα ένα ακίνητο της (Δημοτικό κατάστημα του πρώην Δήμου Κόζιακα  και τον περιβάλλοντα χώρο του) για 25 ολόκληρα χρόνια σε νεοσύστατη εταιρία χωρίς να διαθέτει κανένα ευδιάκριτο προφίλ και η οποία προκειμένου να καταρτίσει ένα πρόγραμμα  επιδότησης αξίας 160.000. χιλ. ευρώ έπρεπε στο φάκελό της προηγουμένως να εξασφαλίσει και τον απαιτούμενο χώρο, τον οποίον έστερξε η Δημοτική αρχή Τρικάλων  να της το εξασφαλίσει χωρίς κανένα αντίτιμο για 25 ολόκληρα χρόνια.
Το πρόγραμμα βέβαια για να τύχει εγκρίσεως πρέπει να ενδυθεί και με το ανάλογο σελοφάν και περιεχόμενο.
 Προς τούτο εφευρέθη  η κατασκευή ενός νέου Ασκληπιείου Μαγικών Βοτάνων!!!!! το οποίο θα ιδρυθεί σ΄ένα  χώρο (Πρίνους του πρώην Δήμου Κόζιακα) που δεν έχει καμιά ιστορική και περιβαλλοντική σχέση με τον Ασκληπιό, αλλά πρωτίστως γελοιοποιεί και τη σημασία και την μεγάλη αρχαιολογική αξία του Ασκληπιείου  της Αρχαίας Τρίκκης που η εκάστοτε Δημοτική αρχή των Τρικάλων καταγγέλλεται συχνά για την προκλητική αδιαφορία της.
Οι οργανωτές του σχεδίου, την έλλειψη οποιανδήποτε σχέσης του χώρου με Ασκληπιείο, στην κατάθεση της έκθεση τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων την κάλυψαν με τη  συλλογή βοτάνων από τον Κόζιακα  και την ανάπτυξη της βοτανοκαλλιέργειας με την οποία οι οργανωτές του σχεδίου φιλοδοξούν να αντλήσουν 160.000. ευρώ μέσω των Προγραμμάτων των ΕΣΠΑ ή LEADER αν εγκριθεί.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την όλη οργάνωση αυτού του επενδυτικού σχεδίου την έχει η E-TRIKALA μια αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου Τρικκαίων, η οποία προς το σκοπό αυτό συστήνει μια άλλη επενδυτική Εταιρία η οποία θα λειτουργεί όπως διαφαίνεται κατά τα πρότυπα λειτουργίας του «Μύλου των Ξωτικών».
Στη έκτακτη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβούλιου πριν από λίγες μέρες για την έγκριση παραχώρησης της δωρεάς έκτασης για 25 χρόνια παρ΄ότι καταγγέλθηκε απ΄όλες τις δημοτικές παρατάξεις το πρόχειρο και το ατελές της έκθεσης του επενδυτικού σχεδίου, ωστόσο ψηφίστηκε, εκτός του ΚΚΕ που ψήφισε παρόν και το Σύριζα που ψήφισε όχι.
Η σπουδή της απόφασης παραχώρησης μιας ακόμη αντιαναπτυξιακής επένδυσης που θα οδηγήσει και πάλι σε ερείπια (ο χώρος του νέου Ασκληπιείου θα μετατραπεί σε λίγα χρόνια σε κάτιασμα των καλιακούδων όπως επισήμανε δημοτικός σύμβουλος δημοτικής παράταξης της αντιπολιτεύσεως)εμπίπτει μόνο στην ανάγκη να διατηρηθεί πάση θυσία και χρεοκοπία, το ρουσφετολογικό μοντέλο που εξασφάλιζε τη διαιώνιση μιας τάξης επαγγελματιών πολιτικών στο επίπεδο των Δήμων που δεν έχουν πια θέσεις να βολέψουν ψηφοφόρους.
Και ανταυτού επιχειρούν μέσω Δημοτικών αναπτυξιακών εταιριών και ΜΚΟ και Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιριών, που συστήνουν κατά κόρον, και διαπλέκονται ενίοτε μεταξύ τους να διαιωνίσουν μια καταστροφική πολιτική που έχει οδηγήσει πολλούς δήμους και την Ελλάδα στην Χρεοκοπία για να αντλήσουν και πάλι ψήφους.
Διότι, η επάνδρωση αυτών των  δήθεν αναπτυξιακών εταιριών που καταγίνονται με το πέταγμα των χαρταετών, των αεριούχων βοτάνων και των ξωτικών γίνονται  επί των πλείστων από απλήρωτους εθελοντές, απλήρωτους συμβασιούχους, και μισθωτούς των 150-300 ευρώ.
Δηλαδή ένα πλήθος ανέργων που προσδοκά το παλαιοκομματικό ρουσφετολογικό  προσωπικό των επαγγελματιών της πολιτικής να εκμεταλλευτεί και πάλι, για την διαιώνιση του και μόνο, και χωρίς να παραγνωρίζει κανείς  το γεγονός ότι από το κύκλο των εργασιών αυτών των σχεδίων και προγραμμάτων, ένα κλειστό κύκλωμα, προσπορίζεται και οικονομικά οφέλη.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 10:23 π.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Μετά το "Μύλο των Ξωτικών" έρχεται στα Τρίκαλα "Το Ασκληπιείο των Μαγικών""

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ