Headlines
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013
από τον Bavouras

Πρωτάθλημα Σκι Αντοχής στο Περτούλι

Εκατοντάδες αθλητές από τις μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις του χειμερινού αθλητισμού της χώρας μας βρέθηκαν στο Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου στο Περτούλι. Αθλητές όλων των ηλικιών που βρέθηκαν στην περιοχή μας από το Μέτσοβο, Βόλο, Νάουσα, Βέροια, Φλώρινα, ακόμη και από τη μακρινή Δράμα και αλλού, πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκι Αντοχής που διοργάνωσε ο ΣΟΧΤ στα Λιβάδια Περτουλίου.
Οι αθλητές αγωνίστηκαν στο ομαδικό και ατομικό σπριντ διανύοντας μια διαδρομή περίπου ενός χιλιομέτρου στην εντυπωσιακή τοποθεσία απέναντι από το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε ο ομαδικός αγώνας για τις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και παίδων, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο ατομικός αγώνας για τους παίδες και κορασίδες. Το διήμερο έκλεισε με ένα εντυπωσιακό από άποψη συμμετοχής αλλά και ενθαρρυντικό για το μέλλον αγώνα των προαγωνιστικών κατηγοριών όπου συμμετείχαν περισσότεροι από πενήντα μικροί φίλοι του αθλήματος ηλικίας 9-11 χρονών.
Στο αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη μέρα στο ομαδικό σπριντ νικήτριες ήταν οι ομάδες του ΕΟΣ Μετσόβου με τους Παναγιό και Παπάση, του ΕΟΣ Δράμας με τις Τσακίρη Μαρία και Τσακίρη Παναγιώτα, του ΕΟΣ Νάουσας με Σεραφείμ και Μάκη στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και παίδων αντίστοιχα.
Στον ατομικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή νικητές ήταν οι Μάκης Ιωάννης (ΕΟΣ Νάουσας) και Τζουβάρα Χαρίκλεια (ΕΟΣ Μετσόβου) στις κατηγορίες Παίδων 2 και Κορασίδων 2 αντίστοιχα. Οι Τσουρέκας Νικόλαος (ΕΟΣ Μετσόβου) και Αναστασιάδου Ελισάβετ (ΕΟΣ Νάουσας) ήταν οι νικητές στις κατηγορίες Παίδων 1 και Κορασίδων 1 Αντίστοιχα.
Από τον ΣΟΧΤ στον αγώνα συμμετείχε ο μικρός Χρήστος Μαργαρίτης στην προαγωνιστική κατηγορία και πήρε αρκετές εμπειρίες για το μέλλον.
Ο αγώνας αυτός αφήνει σημαντική παρακαταθήκη για την προσπάθεια που γίνεται να αναπτυχθεί το σκι αντοχής στην περιοχή μας που διαθέτει από τις πιο όμορφες πίστες στην Ελλάδα. Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια ήταν ο Δήμος Πύλης και η Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, ενώ πολλές είναι οι ευχαριστίες για τον Γιώργο Αργύρη, τον ακούραστο χειριστή του ρατράκ, που βοήθησε τα μέγιστα στη διαμόρφωση της πίστα. Σημαντική και τη φετινή χρονιά ήταν η υποστήριξη που είχε η διοργάνωση από τη Διοίκηση της ΣΜΥ, με τη χορήγηση σκηνών που χρησιμοποιήθηκαν ως χώρος προετοιμασίας των αθλητών.
Η δράση του ΣΟΧΤ συνεχίζεται με τις ακαδημίες χιονοδρομίας και αναρρίχησης στις οποίες συμμετέχουν πλέον περισσότερα από 100 παιδία ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται διασχίσεις με ορειβατικά σκι και εξορμήσεις σε βουνά από το πεζοπορικό τμήμα.
Οι φίλοι του συλλόγου μπορούν να ανατρέξουν την ιστοσελίδα τους ΣΟΧΤ www.soxt.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 2:30 μ.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Πρωτάθλημα Σκι Αντοχής στο Περτούλι"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ