Headlines
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012
από τον Bavouras

Το κύμα των αστέγων εκτός ελέγχου στα Τρίκαλα


 50 άστεγοι στα παγκάκια των Τρικάλων


Συγκεκριμένα το κύμα των τρικαλινών αστέγων εκδηλώθηκε εν μέσω του παγετού που ενέκυψε στη περιφέρεια των Τρικάλων. Από χθες το βράδυ η πόλη των Τρικάλων βρίσκεται σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 50 και πλέον άστεγους των Τρικάλων που θα


οδηγηθούν σε λίγο στα παγκάκια των Τρικάλων ή σε κάποιο  πρόχειρο κατάλυμα  υπόγειων στοών και πάρκιγκ-καταλυμάτων που βρίσκονται στο κέντρο και πέριξ των Τρικάλων.
Σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιου αντιδημάρχου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Τρικκαίων σε ραδιοσταθμό των Τρικάλων(ζυγός), 45 Τρικαλινοί, οικογενειάρχες επί το πλείστον, δεν έχουν να πληρώσουν τα ενοίκια τους, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αυξημένης ανεργίας και ώρα με τη ώρα κινδυνεύουν να οδηγηθούν εν μέσω παγετού στο δρόμο.
Ένα μέρος των αστέγων, 7 το αριθμό, φιλοξενήθηκαν πρόχειρα σε χώρους των ΚΑΠΗ Τρικάλων, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι άστεγοι, οι οποίοι για διάφορους λόγους, (κοινωνικής απαξίωσης) έχουν καταφύγει σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια των τραίνων και σε αγροτικές αποθήκες πέριξ των Τρικάλων.
Το πρωτόγνωρο κύμα αστέγων στα Τρίκαλα βρίσκεται πια εκτός ελέγχου.
1) από την έλλειψη ειδικών χώρων φιλοξενίας αστέγων του δήμου Τρικκαίων.
 2)από την οικονομική κρίση που τον τελευταίο καιρό στέλνει καθημερινά πολλούς τρικαλινούς στην ανεργία και
3) από την πρωτόγνωρη εμπορική, επιχειρηματική και καταναλωτική απραγία που σπρώχνει καθημερινά δεκάδες Τρικαλινούς στα όρια της φτώχειας από έλλειψη τροφής και στέγης.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 1:15 μ.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Το κύμα των αστέγων εκτός ελέγχου στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ