Headlines
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012
από τον Bavouras

Ο "Λευκός εφιάλτης", ξανακτύπησε στα Τρίκαλα


 Θάφτηκαν κάτω από το χιόνι


Νέες χιονοθύελλες ενέκυψαν από χθες το βράδυ στα Τρίκαλα και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του νομού με αποτέλεσμα να σπεύσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας στους ορεινούς όγκους της Μεσοχώρας, Αθαμανίας και Ασπροποτάμου προκειμένου να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους.
Το σκηνικό που αντίκρισαν οι άνδρες των εκχιονιστικών μηχανημάτων τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν εφιαλτικό. Tο χιόνι σε ορισμένα σημεία είχε ξεπεράσει τα τέσσερα μέτρα ύψος και οι στέγες πολλών κατοικιών μόλις που διακρίνονταν. Από τη πρώτη στιγμή το έργο των διασωστών ήταν



πολύ δύσκολο γιατί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν από το πολύ χιόνι, τα σημεία πρόσβασης τόσο των εισόδων των κατοικιών όσο και των δρόμων. Πολλά δέντρα είχαν καταρρεύσει από το βάρος του "λευκού εφιάλτη", με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που βρισκόταν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους να μη μπορούν να ξεμυτίσουν ούτε για την προμήθεια ξύλων, ψωμιού, έκκληση βοήθειας και άλλων αναγκαίων αγαθών καθημερινής διαβίωσης.
Στα ορεινά χωριά της Πύλης από το Περτούλι και πάνω πολλά πεύκα και έλατα έγειραν πάνω στο οδικό δίκτυο και άλλα σε αγωγούς της ΔΕΗ,  συμπληρώνοντας έτσι το εφιαλτικό σκηνικό και κάνοντας τη πρόσβαση των συνεργείων ακόμη πιο δύσκολη.Τα χωριά που επλήγησαν περισσότερο από τη νέα χιονόπτωση ήταν και πάλι η Ελάτη και άλλοι 18 οικισμοί, όπως του Ξυλοχωρίου, Ράχωβου, Βαλκάνου, Καλογήρων,  Κορυφής,  Κοτρωνίου,  Παλαιοκαρυάς, Παλαιοχωρίου Γαρδικίου Στουρναραίικων, Ροποτού & Μουρσιάς. Ορισμένοι οικισμοί μετά την βραδινή χιονόπτωση θάφτηκαν κυριολεκτικά κάτω από τόνους χιονιού και σε ορισμένα αποκομμένα σπίτια μόνο καμιά υπερυψωμένη καμινάδα που προεξείχε και κάπνιζε μαρτυρούσε ότι εκεί υπήρχαν ακόμη άνθρωποι.
Πολύ χιόνι έπεσε και στον ορεινό όγκο του Δήμου Καλαμπάκας, όπως στην Αηδόνα,  Καλομοίρα, Αμπελοχώρι και 10 χωριά της περιοχής Τρία Ποτάμια εκ των οποίων σε ορισμένα χωριά παρά τις προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΗ δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη οι βλάβες ηλεκτροδότησης. Στην Καστανιά, στον Ασπροπόταμο και σε άλλους 17 οικισμούς, καθώς και στα δημοτικά διαμερίσματα του Κλεινοβού, Μαλακασίου, Χασίων, Ελαφίου Καστανιάς και Βλαχάβας, το χιόνι έθαψε κτηνοτροφικές μονάδες αποθήκες ζωοτροφών και σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου προκλήθηκαν μικρές χιονοστιβάδες με αποτέλεσμα η διέλευση των αυτοκινήτων να είναι εντελώς αδύνατη.
Οι προβλέψεις του καιρού για το σαββατοκύριακο είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. Η πόλη των Τρικάλων μετά τη συνεχή βραδινή χιονόπτωση ντύθηκε και πάλι στα άσπρα της και για το επόμενο διήμερο τα μετεωρολογικά δελτία κάνουν λόγο για νέα επιδείνωση του καιρού, πολλά χιόνια, παγετοί, τσουχτερό κρύο και νέες χιονοθύελλες.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 10:07 π.μ.. Στην κατηγορία , , , , .

0 comments for "Ο "Λευκός εφιάλτης", ξανακτύπησε στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ