Headlines
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
από τον Bavouras

Πλημμύρα στα Τρίκαλα



Έσπασαν  Φράγματα
 Το «φούσκωμα» των νερών του Πηνειού και του Ενιπέα ποταμού που κατέβαζαν τεράστιες ποσότητες νερού τις τελευταίες μέρες στάθηκε αφορμή να σπάσει το φράγμα-ανάχωμα στο ύψος του Κλοκωτού πλημμυρίζοντας πάνω 5.000 στρέμματα και αναγκάζοντας εσπευσμένα τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας να διακόψουν τη κυκλοφορία μεταξύ Κλοκωτού Τρικάλων και Μαραθιά Καρδίτσας.
Στο άλλο μέτωπο της Φαρκαδόνας το «φούσκωμα» των νερών του Πηνειού έσπασε το φράγμα –


ανάχωμα που  είχε ενισχύσει τις τελευταίες μέρες με μηχανήματα η Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων κατά μήκος του οδικού δικτύου Τρικάλων -Λάρισας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα υπερχειλισμένα νερά του Πηνειού να καταλαμβάνουν ολοένα και μεγαλύτερες εκτάσεις, απειλώντας καλλιέργειες, παραγωγικές μονάδες, το οδικό δίκτυο και κατοικημένες περιοχές.
Οι χιονόπτωση που άρχισε από το πρωί στα Τρίκαλα συνεχίζεται κατά διαστήματα και εναλλάσσεται από έντονες βροχοπτώσεις. Ο Ληθαίος ποταμός των Τρικάλων ξεπέρασε το όριο ασφαλείας των νερών και εκφράζονται φόβοι πώς αν οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν με την ίδια ένταση και σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού, μη ξαναζήσουν τα Τρίκαλα τις τραγικές μνήμες της μεγάλης πλημμύρας του 1907.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 11:36 π.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Πλημμύρα στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ