Headlines
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012
από τον Bavouras

Ένα μέτρο το χιόνι στα Τρίκαλα


Συνεχίζεται η χιονόπτωση αυτή την ώρα

 Υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο τόσο μέσα στους δρόμους της πόλης όσο και της περιφέρειας ανοιχτό. Χειμωνιάτικο  σκηνικό Ελβετίας παρουσιάζουν σήμερα τα Τρίκαλα, με χαμηλές θερμοκρασίες και τσουχτερό κρύο. Αν  και για αρκετές ώρες πολλοί  δρόμοι το Τρικάλων και του επαρχιακού δίκτυο παραμένουν κλειστοί, εντούτοις τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου καθ΄όλη τη νύχτα και από τις πρώτες



πρωινές ώρες οργώνουν κυριολεκτικά του δρόμους της πόλης για να εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη μετακίνηση των πολιτών για την προμήθεια των αναγκαίων βιοτικών τους αγαθών.
 Το χιόνι σε πολλές συνοικίες της πόλης ξεπερνά το ένα μέτρο. Η δε η κίνηση των αυτοκινήτων προς τα ορεινά των Τρικάλων διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.
Το χιόνι πέφτει συνεχώς πυκνά από νωρίς το πρωί όπως και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες περιοδεύοντας όλη τη νύχτα τα χωριά της Μεσοχώρας, Αιθήκων και Ασπροποτάμου με στόχο να μείνουν οι δρόμοι καθαροί, κάτι το οποίο επετεύχθη σε μεγάλα βαθμό αυτή την ώρα  και οι κεντρικοί δρόμοι συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί.
Η χιονόπτωση είναι σφοδρότατη και ο αριθμός των  οικισμών στα ορεινά που παραμένουν αποκλεισμένοι από τα χιόνια, μετά τη σφοδρή χιονόπτωση  που έπληξε από χθες  ολόκληρο το νομό, για την ώρα είναι περιορισμένος. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και μέχρι τη Παρασκευή θα είναι συνεχείς ή κατά διαστήματα χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Τα σχολεία των Τρικάλων, αλλά και της περιφέρειας παραμένουν και σήμερα κλειστά.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 9:56 π.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Ένα μέτρο το χιόνι στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ