Headlines
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012
από τον Bavouras

O Καιρός στα Τρίκαλα


 Μπήκε στη κατάψυξη
 
 Τη βραδινή πυκνή και σφοδρή χιονόπτωση την αντικατάστησε από το πρωί σήμερα το Χιονόνερο και με πιθανότητα να συνεχιστεί κατά τις απογευματινές ώρες και πάλι η χιονόπτωση στα Τρίκαλα. Η θερμοκρασία  θα αγγίξει τους 2 βαθμούς Κελσίου και θα προκληθεί άπνοια. Τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με χιονόνερο ή χιόνι, με το θερμόμετρο να δείχνει και πάλι τους 2 βαθμούς


Κελσίου. Για την Κυριακή 12/2, ενδέχεται να προκληθεί ασθενής βροχή και κατά τόπους καταιγίδες με βόρειους ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Γενικά ολόκληρος ο νομός Τρικάλων το επόμενο διήμερο θα βρίσκεται σε βαθμούς κατάψυξης.
Οι προβλέψεις του καιρού για τα ορεινά ημιορεινά των Τρικάλων για το σαββατοκύριακο είναι εξαιρετικά δυσοίωνες. Η πόλη των Τρικάλων μετά τη συνεχή βραδινή χιονόπτωση ντύθηκε και πάλι στα λευκά της. Οι υπηρεσίες του Δήμου όλο το βράδυ σάρωναν κυριολεκτικά την πόλη για να κρατήσουν τις οδικές αρτηρίες ανοιχτές. Το χιόνι στην Πόλη άγγιξε και πάλι τα 30 εκ. και σε ορισμένα σημεία τα ξεπέρασε. Η συγκοινωνίες διεξάγονται με δυσκολίες λόγω του χιονιού που έχει συσσωρευτεί στις άκρες των δρόμων και τον παγετό.
Στα ορεινά για το επόμενο Σαββατοκύριακο τα μετεωρολογικά δελτία κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού, πολλά χιόνια, παγετοί, τσουχτερό κρύο και νέες χιονοθύελλες. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, αποκλεισμό χωριών και ζημιών κτηνοτροφικών και γεωργικών μονάδων και καλλιεργειών (θερμοκήπια) είναι μεγάλες και η πρόσβαση στο οδικό ορεινό δίκτυο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.
Για αυτό το λόγο οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί (αλυσίδες-στη προσπέλαση χειμάρρων- κατολισθήσεις-πλημμυρικά φαινόμενα) στο επόμενο σαρανταοκτάωρο.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 12:21 μ.μ.. Στην κατηγορία , , , .

0 comments for "O Καιρός στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ