Headlines
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
από τον Bavouras

Δράση από κοινού στα Τρίκαλα



Την Παρασκευή 10/2/2012 στις 8 το βράδυ στο Πανελλήνιο

 Πανεργατικός-παλλαϊκός ξεσηκωμός! Ή αυτοί ή εμείς! Κάτω τα χέρια απ τα ασφαλιστικά ταμεία, απ  τους μισθούς και τις συντάξεις! Κάτω τα χέρια απ όσα καταχτήσαμε με αγώνες και αίμα!
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι
 Η διορισμένη κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, αποφάσισε την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, τη δραστική μείωση του κατώτερου μισθού και την υπογραφή νέας Δανειακής Σύμβασης, νέου μνημονίου και νέων αντιλαϊκών μέτρων. Επισείουν το μπαμπούλα της πτώχευσης και των δεινών


που θα υποστούμε εάν δεν πάρουμε νέο δάνειο, εάν φύγουμε απ το ευρώ και την ΕΕ, ενώ η πτώχευση και η πείνα συμβαίνουν τώρα, μέσα στο ευρώ και την ΕΕ. Τίποτα χειρότερο δεν έχουμε να πάθουμε -ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.
Με το κούρεμα του χρέους που επιχειρούν, τα ασφαλιστικά ταμεία θα βρεθούν σε κατάσταση χρεοκοπίας, διότι μεγάλο μέρος του χρέους που θα κουρευτεί αφορά ομόλογα που υποχρεώθηκαν απʼ την Τράπεζα της Ελλάδος και πήραν τα ταμεία, τα οποία θα χάσουν πάνω από 12 δις ευρώ.
Εκτός απ τη μείωση του εργατικού εισοδήματος που προκύπτει μέσα απʼ τη μείωση του μισθού, οι μισθωτοί επιβαρύνθηκαν με την αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολόγησης, τους κεφαλικούς φόρους και τα χαράτσια, τις αυξήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα κα. Το «γδάρσιμο» του λαού θα ενταθεί ακόμα περισσότερο με το νέο φορολογικό που έρχεται.
Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση εξακολουθεί όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, να «μπουκώνει» τις τράπεζες με δις ευρώ.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι υπεύθυνη για τα νέα δεινά του λαού, για τη φτώχεια, την ανεργία, την πείνα, τη λεηλασία των ταμείων, την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και πόρων της χώρας. Όλα αυτά με τη σφραγίδα και την απαίτηση του ΔΝΤ και της ΕΕ, για να πληρωθούν οι δανειστές-τοκογλύφοι, να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, να σωθεί το πολιτικό σύστημα και η άρχουσα αστική τάξη.
Προτιμούν να πεινάσει ο λαός που κυβερνούν για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι.
Οι λεονταρισμοί και οι δήθεν «κόκκινες γραμμές» τους, μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν μιας και χρησιμοποιούν την εξαθλίωση και τη φτώχεια του λαού ως διαπραγματευτικό χαρτί προς την Τρόικα, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγουν τη λαϊκή εξέγερση και οργή. Σ αυτή την κατεύθυνση  αξιοποίησαν και την απεργία στις 7 Φλεβάρη.

Αποτελεί μέγιστη κοροϊδία το δήθεν σώσιμο του 13ου - 14ου μισθού, μιας και με την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και τη δραστική μείωση του κατώτερου μισθού και του μεροκάματου, οι μισθωτοί θα χάσουν πάνω από 4 μισθούς! Μια τέτοια εξέλιξη θα συμπαρασύρει προς τα κάτω το επίδομα ανεργίας και τις συντάξεις.
 Κοροϊδία αποτελεί και η στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, η οποία με τη συμμετοχή της στο λεγόμενο κοινωνικό διάλογο, νομιμοποιεί τις επιδιώξεις των καπιταλιστών, κόντρα στα εργατικά συμφέροντα.                                                Δεν πάει άλλο! Ο λαός χρεοκόπησε ήδη! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Η πάλη για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας, τη μη πληρωμή των τοκογλύφων, τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής που έχει φέρει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, πείνα, αποτελεί πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν πληρώνουμε τους τοκογλύφους, δεν  πουλάμε δημόσιο πλούτο.
 Σʼ αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται προετοιμασία για Γενική Πολιτική Απεργία διαρκείας με αίτημα τη μη ψήφιση του νέου μνημονίου, την άμεση ικανοποίηση των εργατικών διεκδικήσεων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να γίνουν συνελεύσεις σε όλα τα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στο Εργατικό Κέντρο και άλλους φορείς, να οριστούν απεργιακές επιτροπές για την οργάνωση της Γενικής Απεργίας, με ορίζοντα τις μέρες κατάθεσης προς ψήφιση του νέου Μνημονίου.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να δράσουμε από κοινού, σε πλατιά σύσκεψη, την Παρασκευή 10/2/2012 στις 8 το βράδυ στο Πανελλήνιο,  για να συμβάλουμε στην οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας διαρκείας.
Πρωτοβουλία εργαζομένων και ανέργων για την κοινή δράση

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 10:26 π.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Δράση από κοινού στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ