Headlines
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013
από τον Bavouras

«Ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών» στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων



Ένα καινούργιο πρόγραμμα για παιδιά θα αρχίσει να πραγματοποιείται στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από σήμερα Πέμπτη 28-2-2013 και ώρα 5-7μ.μ. και για κάθε Πέμπτη για τους επόμενους δύο μήνες. Προσκαλούμε όλους τους μικρούς μας φίλους ηλικίας από 5 - 8 ετών σ' ένα φανταστικό ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, εικαστικά κ.α.

Η παιδαγωγική αξία του παραμυθιού είναι αναγνωρισμένη διεθνώς. Θεωρείται ένα λογοτεχνικό είδος που είναι απαραίτητο παιδαγωγικά στην πρώτη άλογη ηλικία του ανθρώπου. Ωστόσο, το παραμύθι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο διδασκαλίας και σε μεγαλύτερες ηλικίες γιατί βοηθάει το παιδί στην αυτογνωσία και ανάπτυξη της προσωπικότητας ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ψυχαγωγικά ακόμα κι όταν αυτό έχει περάσει στην έλλογη φάση της ζωής του.

Τα παραμύθια παίζουν σημαντικό ρόλο στον ψυχισμό των παιδιών και στην καλλιέργεια τους γιατί εμπεριέχουν στοιχεία του χαρακτήρα με τα οποία το παιδί ταυτίζεται και μέσα από τα οποία εκφράζεται και διαχειρίζεται ασυνείδητα κομμάτια του ψυχισμού του. Η πλοκή, οι χαρακτήρες αλλά και η έκβαση του παραμυθιού προσφέρουν πλούσιο υλικό για το συναισθηματικό κόσμο του παιδιού.

Αφηγήτρια και εμψυχώτρια του προγράμματος θα είναι η κα Γκούμα Ευαγγελία, νηπιαγωγός. Η κα Γκούμα είναι νηπιαγωγός ενώ εδώ και 25 χρόνια υπηρετεί στο 2ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων. Ασχολείται με την καταγραφή και τη συλλογή παραμυθιών από το 1987, ενώ από το 1993 αφηγείται παραμύθια. Εκτός από την αυτοεπιμόρφωση έχει παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια πολλά σεμινάρια με ποικίλη θεματολογία (διδακτικές μαθημάτων καινοτόμων προγραμμάτων, μουσικοκινητική αγωγή, θεατρική αγωγή κ.α.). Προσφέρει εθελοντική εργασία σε κατασκηνώσεις ως εμψυχώτρια ομάδων παιδιών εφαρμόζοντας προγράμματα αφήγησης παραμυθιού, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών.
Ημερομηνία:
28/02/2013 17:00 - 19:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 11:20 π.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "«Ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών» στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ