Headlines
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013
από τον Bavouras

Κωστής Παλαμάς


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ πριν 70 χρόνια

 Στις 27 Φεβρουαρίου του 1943 έφυγε από την ζωή ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές και Πνευματικούς δημιουργούς του Νεώτερου Ελληνισμού.
 Γεννηθηκε τον Ιανουάριο του 1859 στην Πάτρα, αλλά με Μεσολογγίτικη καταγωγή.
Ο  Κωστής Παλαμάς με το δημιουργικό του Πνεύμα υπήρξε πάντα παρών στις Αγωνίες και τους Αγώνες του Ελληνικού λαού, από τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνος ως το πρώτο μισό του 20 αιώνα.
Την εποχή των μεγάλων οραμάτων για τον Ελλαδικό Ελληνισμό και πολιτισμό.
Κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 ο Κωστής Παλαμάς μαζί με άλλους Έλληνες πνευματικούς ανθρώπους προσυπέγραψε την έκκληση των Ελλήνων διανοουμένων προς τους διανοούμενους ολόκληρου του κόσμου, με την οποία  καυτηριάζονταν η κακόβουλη ιταλική επίθεση και διέγειρε την παγκόσμια κοινή γνώμη σε επανάσταση συνειδήσεων για έναν νέο κοινό πνευματικό Μαραθώνα.
Πέθανε στις 27 Φεβρουαρίου έπειτα από σοβαρή ασθένεια 40 ημερών μετά το θάνατο της συζύγου του (τον οποίο δεν είχε πληροφορηθεί επειδή και η δική του υγεία ήταν σε κρίσιμη κατάσταση).
Η πάνδημη κηδεία του έμεινε ιστορική.
Χιλιάδες κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία, στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο μπροστά στους έκπληκτους Γερμανούς κατακτητές.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 10:53 μ.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Κωστής Παλαμάς"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ