Headlines
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013
από τον Bavouras

Κενή από σήμερα 28 Φεβρουαρίου, η Έδρα του Πάπα της Ρώμης

Η Παποσύνη θα είναι ακέφαλη έως την ανάδειξη του διαδόχου στο Κονκλάβιο του 2013. Ο παραιτηθείς Πάπας κατά κόσμον Γιόζεφ Ράτσινγκερ γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1927 στο Μαρκτλ αμ Ιν, στη Βαυαρία της Γερμανίας. Όταν έκλεισε τα 14 έγινε, όπως του επέβαλλε ο νόμος, υποχρεωτικά μέλος της χιτλερικής νεολαίας. Από την αρχή, όμως, δεν πήγαινε στις συναντήσεις και έκανε αίτηση για να παραιτηθεί από μέλος. Το 1943, σε ηλικία 16 ετών, υποχρεώθηκε από το Τρίτο Ράιχ να υπηρετήσει με τους υπόλοιπους συμμαθητές του στα αντιαεροπορικά πυροβόλα για την υπεράσπιση ενός εργοστασίου της BMW, έξω από το Μόναχο. Έκανε τη βασική εκπαίδευση και στάλθηκε στην Ουγγαρία, από όπου το 1944, ρισκάροντας τη θανατική ποινή, κατάφερε να διαφύγει.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο 85χρονος Πάπας Βενέδικτος δήλωσε πρόσφατα μετά την παραίτησή του ότι: «αντιλαμβάνεται πλήρως τη βαρύτητα αυτής της κίνησης». Εξήγησε μάλιστα ότι παραιτείται επειδή δεν έχει πλέον «τις απαραίτητες δυνάμεις» για να συνεχίσει τα καθήκοντά του λόγω ηλικίας. Στον σύγχρονο κόσμο «χρειάζεται δύναμη στον νου και στο σώμα, δύναμη η οποία κατά τους λίγους τελευταίους μήνες έχει επιδεινωθεί σε τέτοιον βαθμό που θα πρέπει να αναγνωρίσω την ανικανότητά μου να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί», ανέφερε ο Ποντίφικας.

Το Βατικανό, πάντως, διαβεβαιώνει ότι η περίοδος μέχρι την ανάδειξη του νέου Ποντίφικα «θα είναι όσο το δυνατό συντομότερη».

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 1:33 μ.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Κενή από σήμερα 28 Φεβρουαρίου, η Έδρα του Πάπα της Ρώμης"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ