Headlines
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα 29 Απριλίου 2013
από τον Bavouras

«Ο λαός βρίσκεται στα Τρίκαλα και στα δυο στενά και δεν μπορεί να γίνει Σακαφλιάς"

 Για  εξαπάτηση του ελληνικού λαού κατηγόρησε την κυβέρνηση η Αλέκα Παπαρήγα, στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο.
 Παπαρήγα: «Ο λαός βρίσκεται στα Τρίκαλα και στα δυο στενά και δεν μπορεί να γίνει Σακαφλιάς"
«Η ΝΔ εξαπατά και εκφοβίζει το λαό, ο οποίος πρέπει να βγάλει επιτέλους συμεπράσματα. Υπάρχει όμως και η εξαπάτηση του λαού με αυταπάτες, κρύβοντας την πραγματικότητα. Ο λαός βρίσκεται από δυο μεριές «στα Τρίκαλα και στα δυο στενά» και δεν μπορεί να γίνει Σακαφλιάς ο λαός».
Σε απόρριψη και των δύο προτεινόμενων εκδοχών εξόδου από την κρίση - εκείνης της κυβέρνησης και της άλλης των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων - προέβη η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Τόσο η κυβερνητική εκδοχή, όσο και εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε η κα Παπαρήγα, δεν αμφισβητούν τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς που πιέζουν πλέον για μείωση του ποσοστού κέρδους του κεφαλαίου, η οποία μετακυλύεται στις αποδοχές των εργαζομένων και στα συνολικά τους δικαιώματα.
«Ασφαλώς η ΝΔ συντάσσεται με την κυρίαρχη συνταγή της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας - αν και η Ολλανδία έχει αρχίσει να ζητά χαλάρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την άλλη συνταγή, την πιο χαλαρή, που κατά τη γνώμη του θα φέρει καλύτερα την ανάπτυξη. Υπάρχουν διαφορές; Επιμέρους διαφορές υπάρχουν - αλλά απ' τη σκοπιά του λαού καμία. Όταν μιλάτε για ανάπτυξη, ποιος θα κάνει τις επενδύσεις; Οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η κυβέρνηση λέει πως οι ιδιώτες θα κάνουν τις επενδύσεις όλοι στη σειρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, πως θα επιλέξει τους «υγιείς επιχειρηματίες», αυτούς που εφαρμόζουν τον εργατικό νόμο. Μα θα είναι κορόιδα να μην τον εφαρμόσουν, τέτοιοι που είναι οι νόμοι! Ακόμα και ο κος Σάλας λέει πως «δεν θα δώσουμε δάνεια στις επιχειρήσεις που έχουν μαύρη εργασία»...» παρατήρησε η κα Παπαρήγα.
«Το τραγικό είναι, πως μέχρι τις εκλογές, η καταδίκη των μνημονίων είχε ένα αντικειμενικά προοδευτικό περιεχόμενο, ενώ σήμερα, η αντιπαράθεση στη Βουλή έχει φορτιστεί με ένα άλλο περιεχόμενο: Το είδος της συνταγής που θα βγάλει το κεφάλαιο και την καπιταλιστική οικονομία απ' την κρίση τους. Και δεν είναι καθόλου πρωτότυπη συνταγή. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, είναι αντιγραφή αυτών που συζητώνται στις Βρυξέλλες, στην Ουάσινγκτον και σε άλλα κέντρα, χωρίς να αλλάζουν καν οι φράσεις...»
Τέλος, σε σχέση με την διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, η κα Παπαρήγα παρατήρησε πως η κυβέρνηση θέλει να πάρει τη δόση των 6,2 δις, σε συνδυασμό με την πληρωμή 5,6 δις για τα ακούρευτα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, που λήγουν στις 20 Μαΐου. «Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, εαν αξίζει τον κόπο να υποκύπτει κανείς στον εκβιασμό για το αν θα πάρουμε λεφτά ή όχι. Γιατί την κυβέρνηση την παίρνει και εκβιάζει...».
Πηγή: AΠE-MΠΕ

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 9:22 π.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "«Ο λαός βρίσκεται στα Τρίκαλα και στα δυο στενά και δεν μπορεί να γίνει Σακαφλιάς""

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ