Headlines
Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη 24 Απριλίου 2013
από τον Bavouras

Μανωλάδα και στα Τρίκαλα

Δεκάδες αλλοδαποί μετανάστες απασχολούνται σε διάφορες γεωργικές ασχολίες στη περιοχή Τρικάλων και σε ορισμένες περιπτώσεις απασχολούνται παράνομα και ζουν μέσα σε συνθήκες που δε διαφέρουν σε πολύ από αυτές που αποκαλύφθηκαν τελευταία στην περιοχή της Μανωλάδας Ηλείας.
Oι εργάτες προέρχονται κυρίως από μετανάστες Αλβανικής καταγωγής και του Πακιστάν, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για πλείστες γεωργικές εργασίες και όχι μόνο.
Ζουν και εργάζονται συνήθως κάτω από συνθήκες ημιπαρανομίας ή  εργασιακής παρανομίας και αυτό τους καθιστά ευάλωτους και θύματα σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία.
Οι καταγγελίες τους συνήθως πνίγονται από τον φόβο της κατάδοσης και της απόλυσής τους και ενίοτε έρχονται στο φως από καταγγελίες οι οποίες προκύπτουν από τον ανταγωνισμό που προκύπτει μεταξύ των ιδιοκτητών  αγροτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, ιδίως ευάλωτων και εποχιακών αγροτικών προϊόντων.
Πρόσφατα για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών μεταναστών, υπηκόων Αλβανίας, συνελήφθη χθες 55χρονος στην περιοχή της Πύλης Τρικάλων.
Η σύλληψή του έγινε από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης, οι οποίοι εντόπισαν τους αλλοδαπούς, να απασχολούνται σε γεωργικές εργασίες για λογαριασμό του συλληφθέντος. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι Αλβανοί υπήκοοι δεν κατείχαν τα νόμιμα έγγραφα μεταναστών και αμέσως συνελήφθησαν μαζί με τον 55χρονο ιδιοκτήτη.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 11:03 π.μ.. Στην κατηγορία , .

0 comments for "Μανωλάδα και στα Τρίκαλα"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ