Headlines
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010
από τον Bavouras

Κλείνει το επάγγελμα του Αμπελουργού και ανοίγει του Φορτηγού


Χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης κατά προτεραιότητα και παλαιότητα

 Χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης Αμπέλου από το
Εθνικό Αποθεματικό έχουν μόνο όσοι προλάβουν
την Άμπελον να είδον, όσοι δεν προλάβουν
να περιμένουν να ανοίξει  εντός των προσεχών χρόνων
και το δικαίωμα φύτευσης Αμπέλου.
Συγκεκριμένα  από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α. Τρικάλων


 ανακοινώθηκε ότι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση δικαιωμάτων φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό μπορούν να καταθέσουν αίτηση/υπεύθυνη δήλωση συνοδευμένη με τα απαραίτητα κατά περίπτωση αποδεικτικά παραστατικά/δικαιολογητικά στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης/ Γεωργίας (γραφείο 314  τηλ. 2431351614, Νομαρχία, Β. Τσιτσάνη 31) από την 1 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2010.
 Οι  Όροι επιλεξιμότητας έχουν σειρά προτεραιότητας/επιλεξιμότητας των αιτήσεων, διενεργείται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 12 της με αριθμ. 286839/02-04-2009 .ΚΥΑ (Β’ 655), για αυτό όσοι προλάβουν τον Άμπελον θα είδον, όσοι δεν προλάβουν να περιμένουν να ανοίξει  εντός των προσεχών χρόνων και το επάγγελμα του Αμπελουργού.
 Για φέτος ισχύουν τα εξής:
1.          Απόλυτη προτεραιότητα δίδεται στους παραγωγούς των μικρών νήσων του Αιγαίου και Ιονίου που εγκρίνονται όλες οι κατατιθεμένες αιτήσεις που υπερβαίνουν τα πέντε (5) στρ. δίχως περιορισμό στρεμμάτων.
2.          Προτεραιότητα, για την υπόλοιπη Ελλάδα, δίδεται σε νέους αγρότες, (σύμφωνα με το άρθρο 94 του Καν(ΕΚ) 479/08) κριτήριο μόνο εφόσον μετέχουν σε πρόγραμμα νέων αγροτών και οι αιτήσεις τους υπερβαίνουν τα πέντε (5) στρ στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και τα δέκα (10) στρ. στις πεδινές περιοχές.
3.          Για τις υπόλοιπες αιτήσεις των ενδιαφερομένων αμπελουργών εφαρμόζονται τα κριτήρια του άρθρου 12 της με αριθμ. 286839/02-04-2009 ΚΥΑ (Β’ 655), εφόσον αποδεδειγμένα (δηλώσεις συγκομιδής) είναι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων πέντε (5) στρ. στις ορεινές και μειονεκτικές και δέκα (10) στρ. στις πεδινές περιοχές και τηρούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον Καν. 1282/01 όπως προκύπτει από τις κατατιθέμενες δηλώσεις συγκομιδής των δύο (2) τελευταίων ετών, και παραδίδουν μέρος ή όλη την παραγωγή τους σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία της χώρας.


                Απαραίτητα δικαιολογητικά

Την Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να συνοδεύουν τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1.   Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

2.   Ε1-Ε9

3.   Εκκαθαριστικό εφορίας

4.   Συμβόλαια ή μισθωτήρια 20ετούς διάρκειας

5.   Βεβαίωση Μητρώου Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

6.   Αμπελουργικό Μητρώο

7.   Ότι άλλο στοιχείο, που μπορεί να συμπεριληφθεί για την αξιολόγηση των αιτήσεων, βάσει των κριτηρίων προτεραιότητας του ΚΑΝ. (ΕΚ)  479/2008.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 6:28 π.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Κλείνει το επάγγελμα του Αμπελουργού και ανοίγει του Φορτηγού"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ