Headlines
Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009
από τον Bavouras

Καλή Σαρακοστή με μπόλική φασολάδα και Λαγάνα ζεστή


Συνεχίζονται και σήμερα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στους περισσότερους Δήμους

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα. Αρχή της Σαρακοστής και νομός των Τρικάλων παρ΄ότι βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης μένει συνεπής στα έθιμα της Αποκριάς και των καρναβαλικών εκδηλώσεων δίνοντας και πάλι το παρόν με πλείστες εκδηλώσεις οι οποίες έγιναν και γίνονται τελευταία μέρα σήμερα στους περισσότερους δήμους του νομού.
Συγκεκριμένα σήμερα Καθαρά Δευτέρα, ημέρα της Λαγάνας, οι Αρτοποιοί της πόλης των Τρικάλων, αλλά και των γύρων χωριών έχουν ανάψει του φούρνους από τη νύχτα για να προσφέρουν από το πρωί την πατροπαράδοτη ζεστή Λαγάνα στους απαιτητικούς λάτρεις αυτού του ξεχωριστού εθίμου της ημέρας.
Την τιμητική του σήμερα έχει και το καρναβάλι της Οιχαλίας που ξεκινάει τις εκδηλώσεις του από την 12η π.μ. και θα κορυφωθούν στις 2 το μεσημέρι με την «βραζιλιάνικη» παρέλαση αρμάτων και όχι μόνο.
Οι εκδηλώσεις επίσης συνεχίζονται και σήμερα στην Φαρκαδόνα, στην Πύλη με ένα πλούσιο πρόγραμμα, ξεχωριστά εδέσματα και μπόλικο ντόπιο κρασί. Οι Γόμφοι και η Πιαλεία υπόσχονται και σήμερα εκπλήξεις. Τα μεγάλα Καλύβια μπόλικη φασολάδα και άλλα πολλά και στο δήμο Τυμφαίων το τραπέζι έχει στηθεί με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα για να ικανοποιήσει τους ντόπιους κατοίκους του Δήμου, αλλά και τους επισκέπτες που θα διαλέξουν τον δικό τους Δήμο για προορισμό τους.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 7:52 π.μ.. Στην κατηγορία .

1 comments for "Καλή Σαρακοστή με μπόλική φασολάδα και Λαγάνα ζεστή"

  1. KALHSPERA ELPIZO NA EFAGES POLES LAGANES KAI NA PERASES KALA-H SELIDA SOU ARGEI NA FORTOSI MH BAZEIS TOSA POLA 8EMATA MAZI-O ALLOS KOURAZETE KAI THN KANEI TO IDIO PROBLIMA EIXA KAI GO

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ