Headlines
Δημοσιεύθηκε : Σάββατο 11 Απριλίου 2009
από τον Bavouras

Στα Τρίκαλα σφάζουν αρνιά και των εκδορέων των Τρικάλων τη Ποδιά


500 γουρούνια, 1.000 αμνοερίφια και 50 μοσχάρια στη διάρκεια μιας ημέρας.


Νέο συγκρότημα σφαγείων από χθες λειτουργεί στα Τρίκαλα όπως : Ειδικός χώρος υποδοχής των ζώων, Ειδικά ψυγεία διανομής των μελών, εντοσθίων κ.λπ., γραφείο κτηνιάτρου, χώρος φόρτωσης και ξεχωριστός χώρος για «ύποπτα» κρέατα (π.χ. από άρρωστα ζώα, τα οποία σύμφωνα με τους κτηνιατρικούς ελέγχους αν κριθούν ακατάλληλα θα καταστρέφονται).

Έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού των αποβλήτων του Σφαγείου. Σύμφωνα με αυτόν τον υπερσύγχρονο βιολογικό καθαρισμό τα στερεά απόβλητα θα διοχετεύονται σε μονάδα «ρέτεριγκ» και με την προσθήκη κατάλληλων ουσιών θα μετατρέπονται σε λιπάσματα. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι διπλάσιας ισχύος από την αρχική μελέτη και αυτό να μπορεί να αντιμετωπίζει τις ανάγκες πλήρους διαχείρισης των αποβλήτων, όσο μεγάλες και αν είναι αυτές.

Να σημειωθεί ότι στα Σφαγεία Τρικάλων θα εργάζονται 15 εκδοροσφαγείς και 4-5 βοηθοί, ενώ η μονάδα θα έχει δυνατότητα να σφάζει 500 γουρούνια, 1.000 αμνοερίφια και 50 μοσχάρια στην διάρκεια μιας ημέρας. Θα είναι έτοιμα να λειτουργούν, αφού στο μεταξύ γίνουν και άλλες δοκιμαστικές σφαγές ζώων σε δύο περίπου μήνες.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 12:45 μ.μ.. Στην κατηγορία .

0 comments for "Στα Τρίκαλα σφάζουν αρνιά και των εκδορέων των Τρικάλων τη Ποδιά"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ