Headlines
Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012
από τον Bavouras

Νερό δηλητήριο με νιτρικά πίνουν κάτοικοι των Τρικάλων



Μέχρι να βρεθεί κονδύλι από το ΕΣΠΑ
 Νερό με νιτρικά βρέθηκε στο πόσιμο νερό στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρδανίου Τρικάλων. Εκεί, σύμφωνα με τις χημικές μετρήσεις, τα επίπεδα νιτρικών βρέθηκαν ανώτερα από τα επιτρεπτά όρια και το πρόβλημα είναι γνωστό από καιρό και ακόμη δε έχει ληφθεί κανένα μέτρο.
Ως γνωστό τα νιτρικά προέρχονται επί το πλείστων από τα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη θεσσαλική


πεδιάδα και στις περισσότερες καλλιέργειες με αποτέλεσμα πολλά τοξικά δηλητήρια όπως είναι το αρσενικό και τα νιτρικά να μετακομίζουν πολλές φορές από το χωράφι στο πιάτο ή σε ένα ποτήρι νερό.
Οι  κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος Αρδανίου βρίσκονται ανάστατοι μετά και τις νέες συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων και τηλεφωνούν συνεχώς για πληροφορίες, οι οποίες  παρ΄όλες τις καθησυχαστικές απαντήσεις που λαμβάνουν οι δηλώσεις αρμοδίων του δήμου Τρικκαίων  ότι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να μπορέσει ο Δήμος να εξασφαλίσει κάποια χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ τους έχει εξαγριώσει.
Είναι δε γνωστό ότι τα νιτρικά δε φεύγουν ποτέ από το νερό, όπως τονίζουν οι ειδικοί και μοναδική λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι είτε αραίωση του μολυσμένου με ισόποσο καθαρό νερό, είτε η εύρεση νέας πηγής.

Τρικαλινά νέα
από Bavouras στις 12:33 μ.μ.. Στην κατηγορία , , .

0 comments for "Νερό δηλητήριο με νιτρικά πίνουν κάτοικοι των Τρικάλων"

Leave a reply

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ