Headlines

Στο Δημαρχείο Τρικκαίων τα πήγαν καλύτερα οι δράστες

Posted by Bavouras | Δευτέρα 27 Απριλίου 2009 | Posted in


Ανοχύρωτη πόλη τα Τρίκαλα τον τελευταίο καιρό


Πριν λίγο καιρό είχαν επιχειρήσει να ληστέψουν το Δημαρχείο Καλαμπάκας ανεπιτυχώς. Στα Τρίκαλα όμως στάθηκαν πιο τυχεροί.

Συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες μπήκαν στο κτίριο του δήμου Τρικκαίων από ανασφάλιστο παράθυρο τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής και στη συνέχεια στο γραφείο όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Οι δράστες, φαίνεται ότι γνώριζαν καλά τα κατατόπια στον πρώτο όροφο του δημαρχείου, αφού μετέφεραν το χρηματοκιβώτιο στις τουαλέτες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση εκεί το διέρρηξαν με τη χρήση τροχού και αφαιρεσαν από χρηματοκιβώτιο το ποσό των 17.000 ευρώ.

Οι άγνωστοι (κλέφτες) το έριξαν στο διάβασμα στα Τρίκαλα

Posted by Bavouras | Παρασκευή 24 Απριλίου 2009 | Posted in


"Το εγχειρίδιο του καλού κλέφτη"


Το βιβλίο του Ηλία Πετρόπουλου φαίνεται ότι δάβασαν οι δράστες που επισκέφτηκαν την έκθεση βιβλίου στα Τρίκαλα.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της έκθεσης, άγνωστοι (οι συνήθεις) βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν ανενόχλητοι και να αφαιρέσουν αρκετά βιβλία που φιλοξενούνται στα περίπτερα των βιβλιοπωλών στην καρδιά της πόλης των Τρικάλων στην πλατεία Ρ. Φεραίου.

Πόσα βιβλία πήραν και τι βιβλία αφαίρεσαν ακόμη δεν έγινε γνωστό.


Λαϊκό Δημοτικό συμβούλιο για τη Λαική!

Posted by Bavouras | Σάββατο 11 Απριλίου 2009 | Posted in


Δημοτικό Συμβούλιο για λαϊκές αγορές χωρίς σχέδιο και υποδομές.


Αυτή την εντύπωση απεκόμησαν οι περισότεροι που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίο προχθές βράδυ και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «Η φασαρία οι αντεγκλήσεις και όλο το σκηνικό ξεπέρασαν και αυτόν το θόρυβο της Λαικής αγοράς»

Θέμα της συζήτησης οι δρόμοι-τοποθεσίες λειτουργίας των λαικών αγορών. Η Δημοτική αρχή στην προκειμένη περίπτωση ψάχνει επιλέγεινα δρόμους που θα γίνουν οι λαικές αγορές και οι κάτοικοι των επιλεγμένων περιοχών απαντούν με διαμαρτυρίες, διότι θεωρούν ότι οι λαϊκές αγορές με τον τρόπο που λειτουργούν υποβαθμίζουν το οικιστικό περιβάλλον.

Διαμαρτυρίες και αντιρρήσεις υπάρχουν και από το μέρος των παραγωγών και άλλων μικροπωλητών οι οποίοι τελικά έχουν γίνει μπαλάκι του πινγκ-πονγκ των δημοτικών αρχών.

Στα Τρίκαλα σφάζουν αρνιά και των εκδορέων των Τρικάλων τη Ποδιά

Posted by Bavouras | | Posted in


500 γουρούνια, 1.000 αμνοερίφια και 50 μοσχάρια στη διάρκεια μιας ημέρας.


Νέο συγκρότημα σφαγείων από χθες λειτουργεί στα Τρίκαλα όπως : Ειδικός χώρος υποδοχής των ζώων, Ειδικά ψυγεία διανομής των μελών, εντοσθίων κ.λπ., γραφείο κτηνιάτρου, χώρος φόρτωσης και ξεχωριστός χώρος για «ύποπτα» κρέατα (π.χ. από άρρωστα ζώα, τα οποία σύμφωνα με τους κτηνιατρικούς ελέγχους αν κριθούν ακατάλληλα θα καταστρέφονται).

Έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού των αποβλήτων του Σφαγείου. Σύμφωνα με αυτόν τον υπερσύγχρονο βιολογικό καθαρισμό τα στερεά απόβλητα θα διοχετεύονται σε μονάδα «ρέτεριγκ» και με την προσθήκη κατάλληλων ουσιών θα μετατρέπονται σε λιπάσματα. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι διπλάσιας ισχύος από την αρχική μελέτη και αυτό να μπορεί να αντιμετωπίζει τις ανάγκες πλήρους διαχείρισης των αποβλήτων, όσο μεγάλες και αν είναι αυτές.

Να σημειωθεί ότι στα Σφαγεία Τρικάλων θα εργάζονται 15 εκδοροσφαγείς και 4-5 βοηθοί, ενώ η μονάδα θα έχει δυνατότητα να σφάζει 500 γουρούνια, 1.000 αμνοερίφια και 50 μοσχάρια στην διάρκεια μιας ημέρας. Θα είναι έτοιμα να λειτουργούν, αφού στο μεταξύ γίνουν και άλλες δοκιμαστικές σφαγές ζώων σε δύο περίπου μήνες.

Ο Μεγαλύτερος γιατρός της Οικουμένης ο Ασκληπιός ταξίδεψε στα Τρίκαλα

Posted by Bavouras | Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 | Posted in


Την παγκόσμια μέρα υγείας 7/4/2009


Πιο συγκεκριμένα χθες βράδυ ο Ασκληπιός ταξιδέψε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Πάνου με το έργο : «Ο Ασκληπιός Ο Σωτηρας του κόσμου» με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου από δυο εκλεκτούς παρουσιαστές τον Κώστα Παπαστεργίου πρώην δήμαρχο Τρικάλων επί πολλά έτη και τον Σάκη Παπαδόπουλο Ιατρό επικεφαλής της νομαρχιακής αντιπολίτευσης Τρικάλων.

Ήταν μια ξενάγηση συναρπαστική και επιτέλους είπαν πολλοί Τρικαλινοί που είχαν την ευκαιρία να παρευρευθούν στο φιλόξενο βιβλιοπωλείο του Τσιοπελάκου προχθές βράδυ ότι απόψε ο Ασκληπιός μέρα της Υγείας βρήκε την ποιο ένθερμη και τιμητική εκδήλωση στη γενέτειρά του τα Τρίκαλα.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Παπαστεργίου, Απόστολος Ζολώτας, εκπρόσωπος της Βουλευτού Σούλας Μερεντίτη πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων, γιατροί, δάσκαλοι , καθηγητές, καλλιτέχνες και Τρικαλινοί που τρέφουν μια ιδιαίτεροι αγάπη για τον Μεγάλο Σωτήρα Ασκληπιό αυτό το μεγάλο τέκνο της Τρικαλινής γης που λατρεύτηκε για 2000 χρόνια ως ένας πολύ μεγάλος θεός και σωτήρας της αρχαιότητας.

Ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός και μια πραγματική πνευματική απόλαυση για τους παρευρισκομένους για όλα αυτά που ειπώθηκαν για τον Ασκληπιό και τα Ασκληπιεία Πληροφορίες και έρευνες που για πρώτη φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Δυο εκδηλώσεις για τα ποδήλατα

Posted by Bavouras | Τετάρτη 8 Απριλίου 2009 | Posted in


«Ποδήλατα έχουμε Ποδηλατοδρόμους δεν Έχουμε».


Στην πρώτη μοίρασαν ποδήλατα και στη δεύτερη φυλλάδια και ανάρτησαν πανώ «Ποδήλατα έχουμε. Ποδηλατοδρόμους δεν Έχουμε».


Πιο συγκεκριμένα στη δεύτερη περίπτωση οι Φίλοι Ποδηλάτου - Φίλοι Ποδηλάτες εξέφρασαν την διαμαρτυρίας τους με ενημερωτικά φυλλάδια και πανώ το οποίο ανάρτησαν στη Κεντρική γέφυρα απέναντι από την Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων την ώρα που γινόταν η εκδήλωση των ΤΕΦΑΑ Τρικάλων με τη στήριξη του Δήμου και του υφυπουργού οικονομίας μοιραζοντας ποδήλατα στους πρωτοετείς φοιτητές.

Το αποτέλεσμα των εκδηλώσεων κρίθηκε υπέρ των Φίλων του Ποδηλάτου διότι οι περισσότεροι επικροτούσαν την ενέργεια των Φίλων του Ποδηλάτου λέγοντας χαρακτηριστικά «Ποδήλατα και ποδηλάτες υπάρχουν εκατοντάδες στα Τρίκαλα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συνεχώς ατυχήματα με θύματα πάντα τους ποδηλάτες. Ο Δήμος Τρικάλων δυστυχώς δεν αξιοποίησε κανένα πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων τη στιγμή που οι γειτονικές πόλεις Καρδίτσα, Βόλος και Λάρισα έχουν αποκτήσει η μεν Καρδίτσα ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ο Βόλος ήδη εξασφάλισε το ανάλογο πακέτο, η Λάρισα ήδη βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης. Τα Τρίκαλα μια παραδοσιακή ποδηλατούπολη, Δήμος, πολιτικοί βουλευτές, υπουργοί, και υφυπουργοί ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα τόσα χρόνια, τυρβάζουν τώρα πως θα κερδίσουν ψήφους στις προσεχείς εκλογές και αρχίζουν να μοιράζουν ποδήλατα και δώρα».

Ο Ασκληπιός στα Τρίκαλα

Posted by Bavouras | Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 | Posted in


«Ο Ασκληπιός. Ο Σωτήρας του Κόσμου»


Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κος Κώστας Παπαστεργίου πρώην Δήμαρχος Τρικάλων και ο κος Σάκης Παπαδόπουλος ιατρός


Tο βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος και οι εκδόσεις «Αγαπώ την Πόλιν» διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου : «Ο Ασκληπιός. Ο Σωτήρας του Κόσμου» του συγγραφέα Βασίλη Πάνου. Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο του Βιβλιοπωλείου. Ώρα 19.30 αύριο Τρίτη 7 Απριλίου Ασκληπιού 15. Τηλ. 2431026967.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας δίνει μια άλλη εικόνα για αυτόν τον Ιδιαίτερο θεό των Ελλήνων. Το θεό της Υγείας και της Ειρήνης, τον Σωτήρα του κόσμου. Ο Συγγραφέας μας ξεναγεί στα μεγαλύτερα ασκληπιεία της Ελλάδος και μας αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που έκαναν χιλιάδες προσκυνητές να ρέουν και να αναζητούν όχι απλά την θεραπεία , αλλά την ολοκληρωτική σωτηρία της ψυχής, του σώματος και του πνεύματος.

Μια βραδιά με τον Μητροπάνου στη καρδιά

Posted by Bavouras | Σάββατο 4 Απριλίου 2009 | Posted in


Παιδικοί Φίλοι και συμμαθητές - και όχι μόνο – τιμησαν χθες βράδυ τον Δημήτρη Μητροπάνου.


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνάντηση των "φίλων Δημήτρη Μητροπάνου" που έγινε χθες το βράδυ στη Καφετερία ΝΤΟΥΜΠΑΙ (Κεντρική Πλατεία της Αγίας Μονής). Από νωρίς συγκεντρώθηκαν παιδικοί φίλοι, συμμαθητές του, συγγενείς του, αλλά και πολλοί Φαν των τραγουδιών του Δημήτρη Μητροπάνου και θυμήθηκαν τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια που έπαιζαν και τραγουδούσαν στις αλάνες και τα ποτάμια της Αγίας Μονής Τρικάλων.

Αυτή η πρώτη συνάντηση-εκδήλωση τους σκοπό είχε να τιμήσουνε τον μεγάλο Τρικαλινό Τραγουδιστή τραγουδώντας τα τραγούδια του σε μια συνάντηση η οποία θα επαναλαμβάνεται από εδώ και πέρα κάθε πρώτη Πέμπτη έκαστου Μήνα.

Ideesmag.gr

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΝΕΑ

Από το Blogger.

    Blog Archive

    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ